Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Do začátku února se budou střídat mrazy a oteplení

V příštích týdnech do začátku února se budou střídat mrazy a oteplení. Zatímco noční teploty se budou zřejmě držet většinou pod nulou, přes den mohou teploty vystoupat nad nulu. Vyplývá to z měsíčního výhledu počasí, který zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Česko zasáhlo v uplynulých dnech silné sněžení a meteorologové ho očekávají i v příštím týdnu.

Týdenní průměry nočních teplot se budou v příštích čtyřech týdnech držet kolem minus čtyř stupňů Celsia. Průměry denních teplot budou kolem nuly, či slabě nad nulou. „Lze však očekávat přechodné teplotní výkyvy do kladných i záporných teplot," sdělili pracovníci ČHMÚ.

Třeba v příštím týdnu mohou v noci na pondělí teploty klesnout k minus čtyřem stupňům a přes den zase vzrůst až na čtyři stupně nad nulou. Koncem týdne pak může být v noci až minus osm stupňů, kdežto přes den i plus pět stupňů. V příštích dnech se bude zřejmě střídat sníh s deštěm. V úterý a středu očekávají meteorologové opět silné sněžení.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, meteorologové, předpověď, zima, leden, únor, Český hydrometeorologický ústav, Česko, mráz

Do začátku února se budou střídat mrazy a oteplení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.