Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Tábor v únoru zahájí po roce provoz plaveckého bazénu

Tábor zahájí 1. února provoz zrekonstruovaného plaveckého bazénu, který je rok zavřený. Náklady na první etapu modernizace činily 126 milionů korun, což je přibližně o 20 procent více, než byl plánovaný rozpočet. Zvýšení ceny způsobil fakt, že firma vybudovala novou střechu nad celým areálem, původně měla být ve skončené etapě modernizovaná jen nad jeho částí.

„Stavbu jsme převzali, nyní musíme vše připravit na provoz, který začne v únoru," řekla  táborská místostarostka Michaela Petrová. Provozovatel podle ní nyní zázemí čistí a bude napouštět vodu do bazénů. Skončená etapa se týkala především modernizace šaten, vstupního vestibulu a dětského bazénu. Navíc v patře vzniklo wellness centrum.

Další etapa bude zaměřena na obnovu pětadvacetimetrového plaveckého bazénu. „Zvažujeme, zda jej neprohloubíme. Současný stav totiž nevyhovuje některým sportovním klubům, jako jsou například akvabely nebo vodní pólisté," uvedla Petrová. Akvabely i pólisté mohou v těchto podmínkách trénovat, ale bazén svými parametry nevyhovuje soutěžím pro tyto sporty. Další etapa modernizace se určitě neuskuteční letos, město ji ani nemá zařazenou v rozpočtu. „Je to spíš otázka horizontu příštích let," řekla.

Táborský plavecký areál, který se skládá z vnitřního a venkovního bazénu, je v provozu od roku 1982. Podle vedení města byla rekonstrukce potřebná, protože stav objektu je nevyhovující. Tábor do budoucna počítá i s tím, že by výrazně změnil podobu venkovního areálu, kde by mělo být více atrakcí.

Autoři | Foto tzmt.cz

Štítky Tábor, plavecký stadion, rekonstrukce, plavecký bazén, bazén

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tábor v únoru zahájí po roce provoz plaveckého bazénu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.