Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na šumavské sjezdovky připadl sníh, přijely tisíce lyžařů

Na Šumavě připadlo od soboty několik centimetrů přírodního sněhu. Ve Skiareálu Lipno umožnilo ochlazení znovu spustit i sněhová děla a sjezdovky tam teď pokrývá vrstva sněhu vysoká okolo 60 centimetrů. Sněhové podmínky se zlepšily i v lyžařském středisku Zadov.

Skiareál Lipno nabízí 5,3 kilometru sjezdovek. „Podmínky pro lyžování jsou naprosto skvělé, na Lipně dnes mrzne a sněžilo," uvedl Falout. Víkendová návštěvnost podle něj byla velmi dobrá. Na Silvestra ale v tomto středisku nebude večerní lyžování.

Naopak lyžařské středisko Zadov poslední den roku provozní dobu mimořádně prodlouží. „Na Silvestra máme i večerní lyžování, které v pondělí nemíváme," uvedl vedoucí provozu Petr Vondraš. Sněhové podmínky na Zadově označil za velmi dobré. Do rána připadlo asi pět centimetrů sněhu a sněhové přeháňky byly i během dne. V uměle zasněžovaném areálu Kobyla leží 35 až 50 centimetrů sněhu. Menší zásoby mají Nové Hutě závislé na přírodním sněhu. „Ale i tam jsou slušné podmínky," uvedl Vondraš.

Díky sněžení se v okolí Zadova zlepšuje také kvalita stop pro běžkaře. „Tratě jsme naposled upravovali 25. prosince, to jsme jich udělali asi 28 kilometrů, ale pak sníh odtával," řekl Vondraš. Předpokládá, že nově by mohly být stopy upraveny v pondělí.

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky počasí, sníh, lyžování, hory, sjezdovka, Vodní nádrž Lipno, Šumava, Zadov, silvestr, Kobyla

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na šumavské sjezdovky připadl sníh, přijely tisíce lyžařů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.