Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Rekonstrukce sokolské tribuny je v plném proudu. Pracuje se i přes zimu

V září začala dlouho očekávaná rekonstrukce sokolské tribuny, která by měla trvat přesně 300 dní. Práce se nezastavily ani v zimě a na nové tribuně se intenzivně pracuje. Dokončeny jsou téměř všechny demoliční práce.

Na rekonstrukci tribuny se začalo pracoval letos v září a podle starosty TJ Sokol Josefa Kadlece běží vše podle harmonogramu. „V rámci rekonstrukce samozřejmě vzniká řada drobných problémů, které jsou způsobeny neexistující dokumentací k původní stavbě. Veškeré problémy se zatím ale daří řešit,“ dodává Kadlec.

Zrekonstruovaná tribuna nabídne sportovců moderní zázemí v podobě nových šaten, sprch nebo prostor na rehabilitaci. Opraveny budou samozřejmě sedačky, střecha a zachovány zůstanou i památkově chráněné věže po stranách hlavní tribuny.

Práce se nezastaví ani přes zimu. „Jsou provedeny téměř veškeré demoliční práce – přístavek nad chodníkem, střecha tribuny – viditelné zvenčí. Ve vnitřních prostorách, kam se práce přes zimu přesunou, proběhlo snížení podlah,“ popisuje Kadlec.

Nová tribuna vyjde TJ Sokol na 56,5 milionu korun. Původní cena kompletní rekonstrukce měla být přitom 32 milionů korun. Na rekonstrukci ale přispělo Sokolům město a kraj, každý 12 miliony korun, a ministerstvo školství částkou 19,2 milionů. Na zbytek si vezme tělovýchovná jednotka úvěr.

Podle smlouvy by měl zhotovitel stavbu dokončit za 300 dní. Předpokládaný termín dokončení je tak v červenci příštího roku.

Foto Jana Kroneislová

Štítky TJ Sokol, tribuna, rekonstrukce, Česká obec sokolská

Rekonstrukce sokolské tribuny je v plném proudu. Pracuje se i přes zimu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.