Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Letošním slovem roku na českém internetu byla zimní olympiáda

Slovem letošního roku na českém internetu je zkratka zimních olympijských her ZOH. Následují česká závodnice Ledecká a místo konání her Pchjongčchang. Vyplývá to ze statistiky vyhledávače Seznam.cz. Olympiáda vedla i u konkurenčního Google.

„Naše Slova roku 2018 ze Seznam.cz Vyhledávání, která jsou pro letošní rok obsahově unikátní, jsou víc z praxe. Jsme zjevně národ sportovců, rok 2018 byl rokem Ester Ledecké, to ale asi nikoho nepřekvapí. Sice se spousta těch jednotlivých slov váže k olympiádě, ale pozornost na ni upoutávala právě ona," uvedl produktový manažer Seznamu Michal Sedláček.

Slovo roku není nejhledanějším slovem zadávaným do vyhledávače. Má být obsahově unikátní a vyhledávanější z hlediska meziročního srovnání.

Podle Google se Češi letos na internetu nejvíce zajímali o zimní olympijské hry, Ester Ledeckou a prezidentské volby. Google seřadil výrazy v jednotlivých kategoriích podle nárůstu objemu vyhledávání v porovnání s předchozím rokem. Žebříčku vévodily letošní olympijské hry v Pchjongčchangu, přičemž v centru zájmu Čechů stál především hokej. Hned druhý nejhledanější výraz také souvisel s olympiádou, a to s jejím asi nejpřekvapivějším momentem, úspěchem Ester Ledecké.

Češi letos mimořádně často zadávali do vyhledávače i jméno habsburské panovnice Marie Terezie, o jejímž životě Česká televize odvysílala výpravnou dvoudílnou epopej. Vstup nového módního e-shopu About You na český trh se postaral o čtvrtý nejvyhledávanější výraz a první pětku uzavírá odchod předčasně zesnulého DJe Aviciiho.

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky ZOH, slovo, Google, Seznam, vyhledávání, Internet, Zimní olympijské hry, olympijské hry, Ester Ledecká, vyhledávač, Pchjongčchang, Seznam.cz, Česká televize, Marie Terezie Habsburská

Letošním slovem roku na českém internetu byla zimní olympiáda  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.