Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

ANKETA: Popelka nebo Maruška? Jaká vánoční pohádka je nejoblíbenější?

K Vánocům kromě jídla, dárků a koled patří neodmyslitelně také pohádky. V Česku jich máme hned několik, které by do sváteční nálady dostaly i Grinche. Která je podle vás ta nejhezčí?

Zlatovláska

Příběh o sluhovi Jiříkovi, který tajně ochutnal královu večeři a porozuměl tak zvířatům. Král ho za trest poslal do světa, aby mu přivedl nevěstu. Zlatovlásku. 

Šíleně smutná princezna

Šíleně smutná Helena Vondráčková a Václav Neckář, který miloval a maloval. Jen těžko budeme hledat někoho, kdo nezná alespoň jednu písničku z této známé české pohádky.

Tři oříšky pro Popelku 

Příběh, který se dočkal mnoha zpracování. Našli bychom jistě několik dobrých filmů o Popelce, ale žádný nebude nikdy tak dobrý, jako ten s Libuší Šafránkovou a Pavlem Trávníčkem. 

S čerty nejsou žerty

„Máchale! Spadlo ti to! Asi vítr!“ A mnoho dalších hlášek, které zná opravdu každý. Není to sice příběh přímo spojený s vánoční tématikou, ale zeptejte se deseti lidí, jaká pohádka k těmto svátkům neodmyslitelně patří a minimálně devět z deseti ji řekne. 

Byl jednou jeden král

Taková ta klasika. Protože každý ví, že sůl je nad zlato. A že Maruška to přeci myslela dobře.

Princezna se zlatou hvězdou

Každá malá holčička chtěla být jednou princezna. A nejlépe ta se zlatou hvězdou na čele. Příběh, který má vše, co by každá pohádka měla mít, je rozhodně takovou vánoční klasikou.

Anděl Páně

Nejmladší z výběru, ale svoje místo si zde jistě zaslouží. Protože jestli S čerty nejsou žerty nebylo vánočním příběhem ani trochu, Anděl Páně je jím na sto procent. A musí tady být už jen proto, že se natáčela i v jižních Čechách.

Jaká vánoční pohádka je nejoblíbenější?

Celkem hlasovalo250 čtenářů

Foto Repro Youtube

Štítky Vánoce, pohádky, televize, anketa, pohádka, Popelka, Česko, Grinch, Helena Vondráčková, Václav Neckář, S čerty nejsou žerty, Libuše Šafránková, Pavel Trávníček, Šíleně smutná princezna, Tři oříšky pro Popelku

ANKETA: Popelka nebo Maruška? Jaká vánoční pohádka je nejoblíbenější?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.