Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO/ VIDEO: Lidé přivítali na nádraží prezidenta Masaryka. Ne všichni ho ale viděli

Stovky lidí přišly přivítat na budějcké nádraží prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka. Speciálním expresem vyrazil z Dolního Dvořiště přes Budějce, Tábor až do Prahy. Prezident, kterého představuje herec Otakar Brousek, přespal v Budějcích a dnes v 7 ráno vyrazil do Prahy.

Na budějcké nádraží přišly stovky lidí. Ne všichni ale příjezd prezidenta viděli. „Je opravdu autentické. Neviděli jsme prezidenta přijet před sto lety a letos ho taky neuvidíme,“ komentovala se smíchem jedna z příchozích. Nástupiště bylo totiž přecpané lidmi. 

Vlak s prezidentem dorazil na nádraží po půl čtvrté odpoledne. Necelou půlhodinu před ním přijel doprovodný vlak Sto let spolu. „Čeká nás ještě mnoho práce. A bude to práce možná mnohem těžší než dosud. A já vás každého zvu k této práci, která nám všem musí býti společná," připomněl herec Masarykova slova.

Z vlakového nádraží vyrazili lidé s Masarykem přes Lannovku na náměstí, kde byl připraven kulturní program. Hudba, proslov a dobový fotokoutek. Většina lidí ale zvolila fotky typické pro 21. století a prezident tak ochotně pózoval na “selfíčkách“. „Program je to opravdu pěkný, jen mám trochu pocit, že některé části byli nedotažené,“ popisoval František Malík.

Dnes železniční souprava zastavila ještě ve Veselí nad Lužnicí, Táboře, Benešově u Prahy a v Praze, kde se Masaryk před nádražím setkal se zástupci historických spolků a ve Vrchlického sadech s veřejností.

Foto Jana Kroneislová

Štítky kultura, Tomáš Garrigue Masaryk, Praha, České Budějovice, Otakar Brousek starší, Tábor, Dolní Dvořiště, František Malík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO/ VIDEO: Lidé přivítali na nádraží prezidenta Masaryka. Ne všichni ho ale viděli  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.