Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Pro rodinu mrtvého policisty už vybrali lidé přes 56 tisíc korun. Sbírka trvá až do poloviny ledna

Unie bezpečnostních složek uspořádala sbírku pro rodinu policisty, který minulý týden spáchal sebevraždu. K tragické události mělo dojít poté, co byl policista znovu vyslýchán GIPSem kvůli udájnému mučení třiadvacetiletého recidivisty.

„Pojďme se opět semknout a pomozme manželce a dvěma dětem po našem kolegovi,“ uvedla unie na facebookových stránkách. Sbírka byla spuštěna 18. prosince a k dnešnímu dni už lidé přispěli přes 56 tisíc korun.

Kromě vlny solidarity se pod příspěvkem snesla vlna kritiky na postup práce GIBS. „Je to naprosto zbytečná složka, která si může dělat, co chce, protože nad touto složkou prakticky není žádný dohled. Největší problém je, že účelově kriminalizuji jednání policistů, jinak by nemohli fungovat, kdyby nebyly "čárky". Policisty je mi upřímně líto,“ napsal Tomáš Valiček

„Ještě jednou jsem si přečetl ty novinové články s odkazem na vyjádření tiskového mluvčího GIBS. Tiskový mluvčí mystifikuje veřejnost ve více věcech. Aby mne nemohl nikdo popotahovat za výrazy, pohledal jsem v odborné literatuře významy slov pravda a lež. Pravda je shoda se skutečností a lež to, co není pravda. Mluvčí GIBS uvedl, že pracovník GIBS, který vede trestní stíhání, sice se stíhaným pracoval na stejném oddělení, ale nejsou zde osobní vazby. Já tam pracuji 10 let a vidím, že kolem mne zřejmě simultánně probíhá ještě nějaká jiná realita, kterou nevnímám a nevidím,“ uvedl policista, který na jihu Čech slouží.

Podle něj policista a vyšetřovatel GIBS pracovali několik let na stejném oddělení a dobře se znali. „Sloužili spolu výjezdy, spolupracovali na některých případech. Takže se vlastně vůbec neznali a neměli mezi sebou žádné osobní vztahy,“ vyvrací tvrzení inspekce.

GIBS si ale stojí za tím, že jejich vyšetřovatelé jednali správně. „V práci našich příslušníků neshledáváme žádné pochybení. Samozřejmě je celá situace velice smutná,“ uvedla mluvčí GIBS Ivana Nguyenová.

Sbírka pro rodinu mrtvého policisty potrvá až do 19. ledna. Lidé mohou přispívat na transparentní účet 29 00 33 99 73/20 10.

Foto Jana Kroneislová

Štítky GIBS, policie, smrt, sbírka, peníze, rodina, Česko

Pro rodinu mrtvého policisty už vybrali lidé přes 56 tisíc korun. Sbírka trvá až do poloviny ledna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.