Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Budějcké nebe na Nový rok po letech opět rozzáří ohňostroj

Budějce na Nový rok po několika letech zažíjí ohnivou show. Doprovodí ji hudba Bedřicha Smetany.

Jak potvrzují silvestrovské oslavy z posledních let, tradice novoročních ohňostrojů pořádaných radnicí se v Budějcích příliš neuchytila. Leckdo marně loví v paměti, když se snaží vybavit si, kdy o první půlnoci roku naposledy viděl ve městě ohňostroj z rukou profesionálů.

Letos ale bude rachejtle kromě domácích nadšenců odpalovat i společnost, která se stará o podívanou na krumlovském Mezinárodním hudebním festivalu nebo na Slavnostech pětilisté růže. Město za podívanou zaplatí 200 tisíc korun. „Střílet se bude od hvězdárny z Háječku. Divácky atraktivní budou nábřeží obou řek, Sokolský ostrov a lávky,“ doporučuje náměstek primátora Juraj Thoma (HOPB).

Ohňostroj potrvá 12 minut, bude komponován na motivy symfonické básně Vltava. „Srdečně zváni jste vy, všichni Budějčáci, 1. ledna od 18 hodin do centra, na soutok Malše a Vltavy na novoroční ohňostroj,“ zve Juraj Thoma.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Budějce, silvestr, nový rok, ohňostroj, Bedřich Smetana, Juraj Thoma, Vltava, Občané pro Budějovice, České Budějovice, Malše

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcké nebe na Nový rok po letech opět rozzáří ohňostroj  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.