Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Šampionát Superbiků doplní český tým složený z mladých nadějí. Učitelem jim bude Jakub Smrž

Srdce každého motoristického fanouška musí zaplesat. V příštím roce přibude nový český tým v mistrovství světa Superbiků. V jeho barvách pojedou ve třídě Supersport 300 Vojtěch Schwarz a Oliver König.

Nový český tým ACCR Czech Talent Team - Willi Race vznikl ve spolupráci Autoklubu ČR, týmu Willi Race, kterého reprezentují Jan Šebek a Josef Kubíček a v neposlední řadě díky práci a kontaktům Jakuba Smrže.

Vždycky jsem chtěl i po aktivní kariéře zůstat v závodech a mám radost, že do toho můžu vkročit právě touto formou. Jsem rád, že můžeme pomáhat českým jezdcům dostat se do světa a myslím si, že po více než dvacetileté závodní kariéře mám klukům co předat a pomoci jejich jezdeckému rozvoji. Nyní nás čeká hodně práce, ale je to projekt, který má smysl," komentuje vznik nového týmu Jakub Smrž.

Cílem nově vzniklého týmu bude výchova závodníků v mistrovství světa Superbiků a jejich postup přes kategorie Supersport 300, Supersport a Superbike. Tento projekt navazuje na Czech Talent Team, který vznikl ve Španělsku. Díky tomu mohou mladí talentovaní jezdci zazářit v Cuna de Campeones a MotoGP nebo v seriálu WorldSBK, což jsou dva nejprestižnější šampionáty světa.

Jako Autoklub ČR podpoříme mladé jezdce v tomto světovém šampionátu a já věřím, že se jim podaří prosadit se v nesmírně početném poli této třídy. Děkuji bratrům Smržovým za vybudování této možnosti. Je vidět, že sázka na ně při rekonstrukci naší silničářské komise byla správná," hodnotí prezident Autoklubu ČR, Jan Šťovíček.

V příští sezóně budou barvy ACCR Czech Talent Team - Willi Race hájit dva jezdci. Loňský a letošní mistr republiky ve třídě Supersport 300 Vojtěch Schwarz a vicemistr republiky ve třídě Supersport Oliver König. Oba nastoupí v kategorii World Supersport 300. Kromě toho bude tým podporovat vybrané závodníky v šampionátu Alpe Adria s vizí přestupu do WorldSSP 300.

Už jako malý kluk jsem si tohle vysnil a nyní se mi sen plní. Z mého pohledu má tento projekt dobře nakročeno stát se velmi úspěšným. Moc se těším na spolupráci s Jakubem Smržem, který mně a mému týmovému kolegovi má určitě co předat. Tímto bych chtěl také poděkovat všem, kteří tento projekt podporují a věří v nás jezdce," raduje se ze svého nového angažmá Vojtěch Schwarz.

Díky spolupráci s Kawasaki Česká republika budou oba naši jezdci závodit na strojích Kawasaki Ninja 400, což je speciál, na kterém letos vyhrála titul mistryně světa Ana Carrasco. Kromě toho bude tým podporovat české značky, takže na motorkách budou i díly z naší domácí produkce.

Bude to pro mě úplně nová zkušenost a hlavně velká výzva. Je to mistrovství světa a pro mě splnění snu. Budu dělat všechno pro to, abych ukazoval kvalitní výsledky,“ doplnil Oliver König.

Autoři | Foto ACCR Czech Talent Team - Willi Race

Štítky ACCR Czech Talent Team - Willi Race, Superbike, Jakub Smrž, Vojtěch Schwarz, Oliver König, moto, mistrovství světa, Supersport 300, Autoklub České republiky, projekt, Supersport, Jan Šebek, Josef Kubíček

Šampionát Superbiků doplní český tým složený z mladých nadějí. Učitelem jim bude Jakub Smrž  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.