Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

FOTO: Punče a vánoční atmosféra. Třiadvacátá Staročeská ulička přilákala snad každého

Třiadvacátý ročník tradiční vánoční uličky neměl chybu. Alespoň to tvrdila většina lidí, kteří si přišli oblíbenou předvánoční akci užít. Širokou nabídku zboží, punčů, domácího vaječňáku a pečených dobrot kazila snad jen obrovská zima. Ani to ale neodradilo Budějčáky do historického centra vyrazit.

Největším plusem vánoční uličky bylo rozhodnutí o jejím rozšíření. Organizátoři totiž zareagovali na žádost lidí, aby se stánky přesunuly i do jiných ulic. Trhy jsme si tam mohli užívat už od České ulice až k hotelu Budweis a samozřejmé v Panské ulici. Na Piaristickém náměstí se konaly tradiční trhy. 

Na stáncích jste mohli zakoupit adventní věnce, jmelí nebo ručně malované a slaměné ozdoby. Někdo pořídil i vánoční dárky. „Vánoční ulička je jedna z mých nejoblíbenějších akcí. Letos to opravdu vyšperkovali a není tu žádná mačkanice jako v předchozích letech. Nakoupila jsem s v klidu i nějaké dárky. Za mě letos opravdu paráda,“ neskrývala nadšení Markéta Jelínková.

Kromě vánočního zboží se mohli lidé ohřát několika druhy punčů, svařáků nebo domácích vaječňáků. Na lívance s borůvkovým přelivem se čekaly fronty. Nechyběla také kulturní vystoupení, hra na harmoniku a dětský kolotoč.

 

Foto Jana Kroneislová

Štítky Panská ulička, Vánoce, Advent, trhy, historické jádro města, Piaristické náměstí, punč

FOTO: Punče a vánoční atmosféra. Třiadvacátá Staročeská ulička přilákala snad každého  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.