Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Budějce jsou letos první s betlémským světlem

V sobotu do Česka dorazilo betlémské světlo. Z rakouského Lince ho k nám přivezla desítka skautů a Budějce letos byly prvním českým místem, kde se rozsvítilo.

V minulých letech lucerny s betlémským světlem putovaly z Rakouska do Brna. Letos se však slavnostní bohoslužba, kde jej skauti z celé Evropy dostali, místo ve Vídni konala v Linci a Budějce tak měly symbolické plaménky na dosah ruky.

„V Linci tato tradice v roce 1986 vznikla, což je možná důvod, proč se do tohoto města akce vrátila," řekla mluvčí české skautské organizace Junák Barbora Trojak.

Plamínek každý rok přicestuje z rodiště Ježíše Krista v nynějším Izraeli letadlem do Lince, kde se při ekumenické bohoslužbě předává skautům z jednotlivých evropských zemí. Čeští skauti ho z Rakouska převezli večerním rychlíkem Donau Moldau do Budějc. Odtud se po kolejích betlémské světlo rozšířilo do všech koutů naší země.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Budějce, Vánoce, Advent, Betlémské světlo, Linec, České Budějovice, Česko, Rakousko, Ježíš Kristus, Junák - český skaut, z. s., Evropa, Vídeň, Izrael

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějce jsou letos první s betlémským světlem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.