Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Jižní Čechy budou chytřejší, kraj podepsal memorandum

Jihočeský kraj chce být modernější a zavádět nové technologie. Věnovat se chce městskému inženýrství, dopravě, logistice, správě budov, energetice nebo bezpečnosti. Chce naplnit své předsevzetí, aby součinnost těchto odvětví byla efektivnější a úspornější.

Na tyto cíle se soustředí Memorandum o vzájemné spolupráci v aktivitách v oblasti Smart City, kterou podepsaly Jihočeský kraj, budějcká Vysoká škola technická a ekonomická (VŠTE), město Tábor a spolek Czech Smart City Cluster (CSCC). Ve čtvrtek 12. prosince tak učinili první náměstek hejtmanky Josef Knot, Jan Váchal z VŠTE, starosta Tábora Štěpán Pavlík a prezident spolku CSCC Miroslav Svítek.

„Chceme se zasadit o větší míru využití nových technologií, které povedou například k úsporám energií nebo snižování emisí, a tím pádem i ke zlepšení životního prostředí. A to v zájmu zlepšení celkové kvality života obyvatel i návštěvníků celého Jihočeského kraje,“ shrnul za všechny zúčastněné Josef Knot. Je rád, že kraj získal pro rozvoj chytrých technologií tyto silné partnery včetně další samosprávy v podobě Tábora.

Podle prezidenta spolku CSCC jsou pro zavádění nových technologií v regionech či městech zapotřebí tři pilíře. „Je to státní správa nebo veřejná samospráva, dále pak firmy a v neposlední řadě výzkum,“ sdělil Miroslav Svítek.

Autoři | Foto Jihočeský kraj

Štítky Jižní Čechy, kraj, VŠTE, Tábor, Smart City Cluster, memorandum, Jihočeský kraj, technologie, Josef Knot, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, Jan Váchal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jižní Čechy budou chytřejší, kraj podepsal memorandum  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.