Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V Budějcich jezdí speciální taxíky, vyváží smetí

Stejně jako loni i letos magistrát posiluje svoz odpadu. Opět je možné na ulicích potkat "odpadové taxíky“, tedy auta svážející nahromaděný odpad.

Situace s odpadem bývá koncem roku v Budějcích složitější už dlouhodobě. „Vycházíme ze zkušenosti z minulých let. Kolem vánočních svátků vždy narůstá množství odpadů, někde dokonce vznikaly i černé skládky,“ říká ředitel budějcké svozové firmy FCC Roman Braný.

Lidé v minulých letech často odkládali smetí tam, kam nepatří. „Občané odkládali nepotřebné věci u kontejnerů na separovaný odpad i okolo kontejneřišť s komunálním odpadem. Proto jsme nasadili odpadové taxi, které jezdilo sedm dní v týdnu, osm hodin denně,“ říká náměstek primátora Ivo Moravec. Na úklid černých skládek dají Budějce ročně dva miliony korun. „Většinou se jedná o objemný odpad, který patří na sběrný dvůr a kam ho také občané mohou sedm dní v týdnu bezplatně odložit,“ uvádí Ivo Moravec.

Odpadkové taxi se městu vyplatí. Loni tato služba odvezla z ulic mezi 11. prosincem 2017 a polovinou ledna 2018 neuvěřitelných 167 tun odpadu. Tedy téměř dvě kila odpadu na osobu včetně kojenců.

Autoři | Foto FCC

Štítky Budějce, odpad, taxi, smetí, Ivo Moravec, České Budějovice, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Budějcich jezdí speciální taxíky, vyváží smetí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.