Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Temelín nabízí noční prohlídku areálu, k dispozici jsou poslední volná místa

Velmi atraktivní nabídku pro zájemce připravil ČEZ. Na víkend 8. a 9. prosince uspořádal noční prohlídky Jaderné elektrárny Temelín. Místa ale rychle mizí.

Aktuálně zbývají poslední volná místa. Kapacita pro 180 návštěvníků je už téměř naplněna. Do dneška (pátku 7. prosince) mají možnost se zaregistrovat poslední zájemci.

Program započne v Infocentru elektrárny vždy v 16:00 a 17:15. „Trasa autobusu povede kolem chladicích věží, skladu použitého paliva nebo výrobních bloků. Svoji techniku návštěvníkům představí i temelínští hasiči,“ přibližuje průběh prohlídky elektrárny její mluvčí Marek Sviták.

Registrace je možná pouze e-mailem na infocentrum.ete@cez.cz. „Dnes je stále možno se přihlásit, na sobotní i nedělní část zbývá obsadit přibližně třetina míst. Podmínkou účasti je platný občanský průkaz nebo cestovní pas,“ říká mluvčí.

O prohlídky Jaderné elektrárny Temelín je ze strany veřejnosti enormní zájem. Od začátku roku navštívilo jeho Infocentrum přes 44 tisíc lidí. Zámeček Vysoký Hrádek, který poskytuje infocentru zázemí od roku 1997, již několik let patří mezi desítku nejnavštěvovanějších památek jižních Čech.

Štítky Temelín, jaderná elektrárna, prohlídka, Jaderná elektrárna Temelín, ČEZ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Temelín nabízí noční prohlídku areálu, k dispozici jsou poslední volná místa  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.