Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Budějce mají nové sirény, otestují je studenti Jihočeské univerzity

Pátý prosinec se v Budějcích ponese nejen ve znamení čertů a Mikulášů, ale i sirén. Je totiž první středa v měsíci a město tak kromě stávajících v pravé poledne otestuje i 406 nových.

Část nových sirén nahradila 215 dosluhujících přístrojů, které už nevyhovovaly současným technickým požadavkům. Byly totiž jednosměrné a nebylo možné monitorovat jejich stav a funkčnost.

Test nových sirén magistrát provede poprvé ve spolupráci se studenty Zdravotně sociální fakulty Jihočeské univerzity, se kterými dlouhodobě spolupracuje. „Zdravotně sociální fakulta vedle oborů v oblasti zdravotnictví a sociálních služeb vyučuje i obory z oblasti ochrany obyvatelstva, krizového řízení a požární ochrany. Absolventi těchto oborů se mohou uplatnit mimo jiné i na pracovištích krizového řízení obcí. A právě pod ně spadají sirény. Na základě smluvních vztahů mezi fakultou a magistrátem města jsou poskytovány studentům odborné praxe,“ vysvětluje pracovník úseku krizového řízení města Miloslav Soukup a doplňuje, že varovný a informační systém obce má nyní v Budějcích celkem 540 hlásičů.

Štítky Budějce, sirény, Jihočeská univerzita, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějce mají nové sirény, otestují je studenti Jihočeské univerzity  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.