Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Budějcká teplárna má obměněnou dozorčí radu

Teplárna České Budějovice má obměněnou dozorčí radu. Podle údajů ze Sbírky listin v ní skončili předseda a někdejší náměstek primátora za ČSSD Miroslav Joch, dále místopředseda rady Radek Mach, členové Petr Maroš, Jiří Trachta a Jaroslav Mach. Nového předsedu zvolí členové 3. prosince. 

Novými členy jsou od 26. listopadu bývalý ředitel Budvaru Jiří Boček, předseda dozorčí rady firmy Belis Jan Kubeš, Michal Novák, Václav Protiva a Svatomír Mlčoch. Staronovými členy jsou primátor Jiří Svoboda , Petr Braný, Martin Kuba a Roman Kubíček. Nového předsedu zvolí členové 3. prosince. 

„Ke změně vedly volby. Je to městská firma, město jako hlavní akcionář odpovídá za to, jakým způsobem bude teplárna fungovat, jak bude řízena, proto město obsazuje dozorčí radu. Když dojde ke změně koalice, tak koalice je odpovědná za to, jak jsou řízeny městské firmy, tudíž nominuje do dozorčích rad lidi, ke kterým má důvěru, kteří budou zárukou toho, že bude firma fungovat tak, aby s tím město nemělo problém," řekl primátor.

Podle mistopředsedy představenstva Tomáše Kollarczyka zvolí členové nového předsedu 3. prosince. „Bude to na prvním jednání nové dozorčí rady,“ uvedl.

ČTĚTE TAKÉ: Budějcům bude teplo posílat Temelín. Magistrát se nechce spoléhat pouze na uhlí 

Teplárna má hotovou strategii rozvoje do roku 2040. Podle primátora je nyní aktuální zejména podpis smlouvy s firmou ČEZ o dodávkách tepla plánovaným teplovodem z jaderné elektrárny Temelín.

Foto Alžběta Lafatová | Zdroj ČTK

Štítky Teplárna České Budějovice, změna, dozorčí rada, České Budějovice, Radek Mach, Miroslav Joch, Jaroslav Mach, ČSSD, primátor, Michal Novák, Martin Kuba, Jiří Boček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcká teplárna má obměněnou dozorčí radu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.