Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jihočeský kraj přispěje dětem na lyžáky. Radní pro ně vyčlenili 10 milionů korun

Deset milionů korun. Takovou částkou podpoří Jihočeský kraj žáky, kteří se z ekonomických důvodů nemohou zúčastnit lyžařského výcvikového kurzu. Příspěvek na jednoho žáka může být až pět tisíc korun.

„O příspěvek může zažádat zákonný zástupce žáka, případně sám zletilý žák, a to přímo u ředitele školy. Jedenkrát na něj budou mít nárok středoškoláci a dvakrát, v rámci povinné školní docházky, žáci osmiletých gymnázií,“ uvedl náměstek hejtmanky Pavel Hroch s tím, že se to zatím týká žáků středních škol zřizovaných krajem.

O přidělení příslušné částky budou ve finále rozhodovat jednotliví ředitelé těchto vzdělávacích institucí. „Ředitelé pak mohou podávat souhrnné žádosti za školu na krajský úřad od 2. do 18. ledna 2019 do 12 hodin,“ dodal náměstek.

Podle hejtmanky Ivany Stráské je účast na lyžařských kurzech velmi důležitá. „Kromě toho, že se děti naučí lyžovat, je nutné si uvědomit, že na podobných akcích probíhá také začleňování do kolektivu. V momentě, kdy se toho některé dítě z ekonomických důvodů neúčastní, může to mít velký vliv na jeho další fungování v kolektivu třídy,“ vysvětluje hejtmanka.

Nový dotační program Podpora lyžařských výcvikových kurzů je v souladu s Plánem rozvoje sportu v Jihočeském kraji schváleném krajským zastupitelstvem v květnu letošního roku.

No

Foto kraj-jihocesky.cz

Štítky Jihočeský kraj, škola, lyžařský výcvik, děti, Pavel Hroch, Ivana Stráská

Jihočeský kraj přispěje dětem na lyžáky. Radní pro ně vyčlenili 10 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.