Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Mikuláš se svou družinou nastoupí v Budějcích i do autobusu

Mikuláše, čerta a anděla potkáte na začátku prosince na každém kroku. Výjimkou nebude ani městská hromadná doprava. Dopravní podnik i letos připravil tradiční Mikulášský autobus. Cestující se ovšem musí připravit na skutečnost, že jízda bude možná pouze s platnou vstupenkou.

Mikulášský autobus je tradiční oslavou svátku svatého Mikuláše už 16 let. Jízdy speciálně vyzdobeného autobusu proběhnou ve středu 5. prosince a opět slibují výjimečný zážitek. Odpolední spoje jsou určeny hlavně pro rodiny s dětmi a jsou načasovány tak, aby všichni pasažéři pohodlně stihli i přílet Anděla na náměstí Přemysla Otakara II. Pro malé cestující jsou od Mikuláše připraveny sladké odměny, s těmi ostatními si popovídá nesmlouvavý čert.

Mimořádná autobusová linka bude vyjíždět od nádraží z výstupní zastávky MHD v Žižkově ulici u Mercury, kam se bude také po absolvování celé půlhodinové trasy vracet. Vůz bude stavět pouze v zastávce Poliklinika Sever. Odjezdy jsou naplánované na 14:00, 15:00, 16:00 a 17:00 hodin.

Přeprava všech cestujících na těchto spojích je zdarma, zájemci si ovšem musí vyzvednout vstupenky do autobusu v Informační kanceláři dopravního podniku v přízemí Mercury. Na každou jízdu je omezený počet 80 kusů. V tomto voze není možné přepravovat dětské kočárky či jízdní kola.

Foto Dopravní podnik města České Budějovice

Štítky dopravní podnik, Mikuláš, autobus, svatý Mikuláš, České Budějovice, Otakar II. Traungavsko-Chiemgavský

Mikuláš se svou družinou nastoupí v Budějcích i do autobusu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.