Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Město chce pomocí vyhlášky omezit otevírací dobu non stop podniků

České Budějovice plánují omezit otevírací dobu non stop provozoven ve městě. V příštím roce proto hodlají vydat obecní vyhlášku, která by tyto podniky regulovala. Důvodem jsou stížnosti obyvatel žijících v okolí non stop podniků na zvýšený noční ruch.

Podle náměstka Juraje Thomy existují dvě varianty, jak provoz regulovat. „První je určit zavírací dobu, když to povím hodně zjednodušeně. Ale nechci tady říkat nějakou konkrétní hodinu. Druhá možnost je nařídit takzvanou technologickou přestávku," uvedl Thoma.

Dodal, že obce v minulosti otevírací dobu non stop provozoven omezovat nemohly. Až před několika roky rozhodl Ústavní soud, že tato pravomoc spadá do kompetence samospráv. „Protože jinak obec není schopna zajistit záležitosti týkající se veřejného pořádku. A myslím si, že je rozumné, aby se tím českobudějovické zastupitelstvo zabývalo," uvedl Thoma. Dodal, že zastupitelé o tom budou jednat na svém zasedání patrně v únoru nebo březnu příštího roku. Pro prosincovou schůzi nestačí vedení města připravit podklady a v lednu zastupitelstvo jednat nebude.

Foto ŠJů, Wikimedia Commons [CC BY 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by/4.0)] | Zdroj ČTK

Štítky non stop, podnik, omezení, vyhláška, České Budějovice, Juraj Thoma, Ústavní soud České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město chce pomocí vyhlášky omezit otevírací dobu non stop podniků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.