Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Budějcký magistrát otevře první osadní výbor, chce tak zlepšit komunikaci s obyvateli přilehlých obcí

Budějcký magistrát otevřel první osadní výbor pro Kaliště a Třebotovice. Jedná se o pilotní projekt pro větší zapojování lidí do samosprávy města. V případě zájmu vzniknou osadní výbory i pro ostatní obce spadající pod Budějce.

„Osadním výborem chceme obyvatelům ukázat, že pokud mají zájem, umíme s lidmi komunikovat nakrátko a napřímo. Mají velmi dobrou možnost prosazovat věci přímo svými ústy v radě města i v zastupitelstvu,“ vysvětluje význam projektu náměstek primátora Juraj Thoma.

Dále dodává, že z hlediska zákona o obcích má osadní výbor velmi zvláštní postavení. Jeho předsedou ani členem nemusí být zastupitel. Stačí, aby v dané obci dotyčný člověk bydlel. „Kaliště a Třebotovice si zvolí svůj osadní výbor. Předseda tohoto výboru, kterého určí zastupitelstvo, bude mít možnost zúčastnit se všech jednání rady města a zastupitelstva města, týkajících se těchto obcí, bez jakéhokoli omezení,“ říká Thoma. Vysvětluje, že každý běžný občan města dle jednacího řádu dostane prostor pouze pět minut na zastupitelstvu.

Autoři | Foto Budějcká Drbna

Štítky Budějce, magistrát, zastupitelstvo, rada města, Třebotovice, České Budějovice, Juraj Thoma

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcký magistrát otevře první osadní výbor, chce tak zlepšit komunikaci s obyvateli přilehlých obcí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.