Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na Vltavě po několika dnech vyvezli nahromaděný odpad, popeláři denně bojují s bezohlednými řidiči a černými skládkami

V Otavské ulici na sídlišti Vltava dnes až po třech týdnech popeláři vyvezli odpad. Za tu dobu se u kontejnerů vedle mateřské školky vytvořila menší skládka, kterou pracovníci museli odklízet lopatami.

„Krysy mají radost“, napsala čtenářka, která bydlí kousek od sběrného místa. Podle ní za problémem stojí nedaleká nově zrekonstruovaná zastávka MHD. Kvůli ní ubyla parkovací místa a řidiči tak musí parkovat po obou stranách silnice v místě, kde se nacházejí kontejnery, a velká popelářská auta tak nemají šanci k odpadu projet.

Tvrdí, že městská policie dřív tyto řidiče pokutovala, což už nějakou dobu nedělá a auta tak stojí i tam, kde podle předpisů nemají co dělat. „Bohužel není v našich silách být po celém městě. V případě podezření na přestupkové chování nám lidé můžou kdykoli zavolat a situaci vyřešíme. Občas se nám ozývají i sami popeláři, když nemůžou projet ke kontejnerům,“ říká mluvčí městské policie David Štýfal.

K situaci se vyjadřuje i mluvčí společnosti FCC, která má na starost svoz odpadů v Budějcích: „Příčinou problému v Otavské ulici jsou dle našich zkušeností vozidla opakovaně zaparkovaná bezohledným způsobem, kvůli nimž nemohou posádky svozových vozů vyndat nádoby s odpadem,“ potvrzuje Kristina Jakubcová. Dodává, že umožní-li to situace na místě, vysílá firma vždy extra svozové auto.

O podobném případu jsme se dozvěděli od čtenáře z Papírenské ulice na druhém konci města. I ten svozová společnost zaznamenala. „Podobná situace jako na Vltavě je v několika lokalitách Českých Budějovic, kde se z důvodu bezohlednosti některých občanů tvoří takzvané černé skládky. Například v okolí Papírenské ulice, kde se nepořádek hromadí v okolí nádob na separovaný odpad, protože zde občané odkládají odpad, který patří do sběrného dvora,“ osvětluje situaci Kristina Jakubcová.

Řešení není uskutečnitelné bez spolupráce obyvatel. „Další opatření nejsou v moci naší společnosti. Pokud voláme na městskou policii, vozidla bránící svozu odpadu nejsou odtažena. Pokud původce černé skládky není chycen přímo při činu, trestu ujde. Závěrem lze pouze dodat, že v některých lokalitách města odstraňujeme černé skládky v podstatě denně,“ dodává mluvčí FCC.

 

Máte problém se svozy odpadu?

Celkem hlasovalo131 čtenářů

Štítky Budějce, odpad, kontejnery, popeláři, černé skládky, Vltava, černá skládka, kontejner, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vltavě po několika dnech vyvezli nahromaděný odpad, popeláři denně bojují s bezohlednými řidiči a černými skládkami  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.