Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Staročeská vánoční ulička se letos rozšíří. Město chce zabránit návalu z minulých let

Davy lidí, stres a vztek. To v předchozích letech doprovázelo jinak oblíbenou Staročeskou vánoční uličku. Letos se město rozhodlo vyslyšet prosby návštěvníků a koncept předvánoční akce změnit. Novinky ale chystají i trhy na náměstí Přemysla Otakara II.

Zkušenosti z předchozích let přiměly město změnit koncept oblíbené Staročeské uličky v Panské ulici. „Chodily nám stížnosti, že byla ulička přeplněná, nedalo se tudy projít a lidé často odcházeli naštvaní a třeba i s propálenými bundami od cigaret. Proto jsme se rozhodli pro změnu a uličku jsme protáhli,“ prozradila Iva Sedláková z Odboru kultury a cestovního ruchu.

Ulička tak bude letos od hotelu Budweis až do Hroznové ulice ke Třem Sedlákům a samozřejmě v Panské ulici. Stánky by navíc měly být vždy jen po jedné straně, aby byla ulička průchozí.

ČTĚTE TAKÉ: Na náměstí Ochutnáme kouzlo Vánoc. Organizátoři adventu přichystali nabitý program 

Načerpat vánoční atmosféru mohou lidé v Panské ulici a na Piaristickém náměstí v neděli 16. prosince od 10 do 17 hodin. 

Adventní trhy přinesou pár novinek

Novinkou letošních adventních trhů bude vyhlídková věž, která vyroste vedle kluziště. „V horním patře věžičky budou odkládací stolky, kde si lidé mohou vychutnat vánoční dobroty s výhledem na celé adventní městečko a bude to i ideální místo pro krásnou fotku na památku,“ uvedl za Art4Promotion Miroslav Nejedlý.

Oblíbené ledové kluziště letos nebude omezeno žádným kulturním programem. Celá plocha bude až do 6. ledna k dispozici jen vášnivým bruslařům z řad návštěvníků. „Lidé to milují, jakékoliv omezení plochy je složité,“ vysvětlují organizátoři. Hlavní plocha kluziště je navíc letos o metr širší než v předchozích letech. Bruslit se začne už tuto sobotu.

Celý program si můžete přečíst na stránkách Českobudějovického adventu.

Foto Jana Kroneislová

Štítky Staročeská vánoční ulička, Panská ulice, adventní trhy, Vánoce, Přemysl Otakar II., advent, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Staročeská vánoční ulička  se letos rozšíří. Město chce zabránit návalu z minulých let  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.