Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Albrechticích natáčeli vánoční reklamu. Na náměstí už napadl sníh

Hodně výjimečný pohled se naskytl v uplynulých dnech lidem v Albrechticích nad Vltavou. Na návsi obce na Písecku svítil vánočně vyzdobený smrk a v lese napadl sníh. Nejednalo se ale o rozmar počasí, ani časovou anomálii. Šlo o práci filmařů, kteří zde natáčeli jednu z letošních svátečních televizních reklam.

Jako by Vánoce přišly o dva týdny dřív. I přes teploty nad nulou leží v  lese sníh, na návsi znějí koledy a do dálky svítí slavnostně ozdobený patnáctimetrový smrk. Alespoň Albrechtice už žijí adventem. Minimálně po dobu natáčení reklamy energetické společnosti ČEZ.

„Nabídku filmařů jsme rádi přijali, pro obec je to výborná prezentace i určitý přínos do rozpočtu. Natáčení život v obci nezkomplikuje a je vítaným zpestřením předvánočního období. Finančně si přilepší i komparzisté, kterými jsou výhradně obyvatelé Albrechtic a okolních obcí. Děti se navíc dobře baví,“ okomentoval dění v obci starosta Albrechtic nad Vltavou Miroslav Ušatý.

Při vlastním natáčení spotu bylo na albrechtické návsi opravdu živo. Plno lidí, všude spousta filmové techniky a světel. Nad vším tím mumrajem létaly dva drony s kamerami. „Máme zde zhruba šedesátičlenný filmový štáb a čtyřicet účinkujících,“ přiblížil vedoucí produkce ze společnosti Filmservice Productions Lukáš Heinitz.

Natáčení v jižních Čechách je podle filmařů jen jednou z částí skládačky, která se má odehrávat v celé České republice. Zadavatelé reklamy jsou ale zatím spíše tajemní.

„Zdaleka to není jen o televizní reklamě, s řadou lidí se do konce roku potkáme osobně, zvažujeme i speciální vánoční akce na našich významných zdrojích, ale zatím je předčasné vše prozrazovat,“ říká marketingová manažerka společnosti ČEZ Michaela Ziková.

Vánoční strom v Albrechticích už podle starosty na návsi zůstane až do Tří Králů. Změní se ale jeho výzdoba a znovu se rozsvítí až se začátkem adventu, kdy zároveň odstartuje i místní sváteční program.

Tisková zpráva

Štítky ČEZ, Temelín, Vánoce, Albrechtice, reklama, filmař, Albrechtice nad Vltavou, advent, okres Písek, Miroslav Ušatý, Epifanie

V Albrechticích natáčeli vánoční reklamu. Na náměstí už napadl sníh  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.