Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Studenti Střední školy polytechnické v Budějcích se můžou stát odborníky ve stavebnictví i hasiči

PR článek

Střední škola polytechnická je školou s více než šedesátiletou tradicí. Po celou dobu své existence nepřetržitě připravuje odborníky pro práci ve stavebnictví. Pro školní rok 2018/2019 nabízí spoustu studijních i učebních oborů.

Na škole je možné absolvovat několik maturitních oborů. Konkrétně Požární ochranu, Finanční služby – Ekonomiku a podnikání, případně obor Technická zařízení budov.

Zájemci o řemesla se mohou vyučit jako instalatéři, kominíci, malíři – malíři a lakýrníci, montéři suchých staveb, tesaři, truhláři, zámečníci – Strojní mechanici nebo zedníci. Učební obory Zámečník, Tesař, Malíř a Zedník jsou podporovány měsíčním žákovským stipendiem.

Na tříleté učební obory je na polytechnické škole možno navázat nástavbou s maturitou. Pro zájemce škola připravuje denní dvouleté nástavbové studium oboru Podnikání.

Pro žáky základních škol nabízí škola od roku 2012/2013 vzdělávání v oboru Požární ochrana. Žáci se připravují pro práci hasiče v jednotkách požární ochrany, v požární prevenci, v ochraně obyvatelstva a na úsecích krizového a havarijního plánování. Žáci si volí zaměření na technika, technické služby a osobu odborně způsobilou - požárního preventistu. Výuka probíhá ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem Jihočeského kraje.

Obor Technická zařízení budov připravuje žáky pro projektování vody, topení, plynu, kanalizace a vzduchotechniky. Absolventi se uplatní jako projektanti, mistři, provozní technici a soukromí podnikatelé. Výhodou při studiu v tomto oboru je v případě nezvládnutí studia možnost přestoupit na učební obor Instalatér.

Obor Finanční služby připravuje studenty pro bankovnictví, pojišťovnictví, práce na finančním trhu a v nejrůznějších ekonomicko-administrativních profesích. Pro obor má škola k dispozici vlastní cvičnou banku, vybavenou funkčními bankovními programy.

Absolventi studijních oborů mají možnost pokračovat ve vzdělávání na vysokých školách. Uplatnění absolventů učebních oborů je především v živnostenském podnikání. Ze strany stavebních firem je značný zájem o zaměstnance s výučním listem.

K přednostem školy patří vlastní moderní areál s bezbariérovým přístupem do všech učeben a domova mládeže, moderní vybavení učeben a pracovišť praktického vyučování a kvalitní technické zázemí. U maturitních oborů vzdělání Technická zařízení budov a Finanční služby je umožněno studium i zdravotně postiženým žákům.

Pro zájemce je zajištěno ubytování ve vlastním domově mládeže a celodenní stravování ve školní jídelně doplněné kantýnou. Žáci ubytovaní na domově mládeže mají možnost neomezeného připojení k internetu na pokojích. K dispozici je moderní tělocvična s posilovnou a horolezeckou stěnou. Škola spolupracuje s řadou stavebních firem, bankami, Hasičským záchranným sborem v Jihočeském kraji.

Štítky Střední škola polytechnická, České Budějovice, studijní obor, studium, malíř, Hasičský záchranný sbor, Jihočeský kraj

Studenti Střední školy polytechnické v Budějcích se můžou stát odborníky ve stavebnictví i hasiči  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.