Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

KLIPONÁLOŽ: Písničkář Janko Levársky

Další Kliponálož je tady! Tentokrát si sedmičku námi vybraných klipů pustil budějcký písničkách Janko Levársky. Co jim říkal?

Traktor – Mr. Zeppelin

Traktor znám, ale nějak jsem zatím neměl štěstí stát se jejich fanouškem. Tenhle song má pěkně udělaný, klasicky nabušený zvuk a ačkoliv se žánrově pohybuju trošku jinde, tak tohle mi imponuje. Samotný song mi přijde v pohodě, v komentářích na youtube lidé psali, že to už není to, co bejvalo, nicméně já jakožto nepoznamenaný jsem z toho vyšel s dobrý pocitem. Samotný klip je vlastně natočená kapela se špatnými světelnými podmínkami, tak tomu dali efekt rozlazeného obrazu, takže čekáte, že se vám tam každou chvíli přeladí Samara z Kruhu a půjde si zapařit s vámi… (smích) Apropo… myslím, že by to byl skvělý závěr klipu, tak jestli tenhle nápad chce někdo prodat, dám vám ho za jeden „kroužek“. (smích)

David Bowie – Blackstar

Geniální, nadčasové, pohlcující, úžasné! David Bowie nám tu zanechal Blackstar, která nás vyvede z fádního, penězi zkaženého hudebního období a navrátí hudbě její krásu, originalitu a výjimečnost. Za mě je to úžasný umělec, který dokázal zakomponovat svoji smrt do svého posledního díla a tím vytvořit něco velkolepého, co tu s námi zůstane navždy.

Kate Bush Running Up That Hill

Upřímně řečeno, Kate Bush jsem až do teď neznal, nicméně je super vidět, že motiv scénického tance používali v klipech už v osmdesátkách. Myslím si, že to bylo uděláno na super úrovni. V dnešní době to dotáhli k dokonalosti například Sia, Ed Scheeran nebo Pink, kteří to vzali trošku z jiné strany a točí to na jeden záběr. Tenhle klip se mi líbí a řekl bych, že skvěle rozvíjí a doplňuje píseň, proto si ho dávám do složky umění.

Guano Apes Sunday Lover

Jakoby taneční, ale nemám z toho moc chuť tancovat. (úsměv) Guano Apes mají podle mě lepší songy, tohle mě nijak moc neoslovilo. A další z mnoha klipů, kde běhá maskot a snaží se dělat bordel. A ke všemu asi utekl rovnou z pódia Green Day, protože tenhle růžovej králík s nimi už jezdí nejednu dekádu.

No Doubt Just A Girl

Tenhle devadesátkovej pop-punkovo, grungeovej styl je prostě věčnej. Party ve stylu Prciček s mladou, střelenou Gwen Stefanie za mikrem, to úplně cítím ten vzdor. (smích) Řekl bych, že z tohoto období pochází pojem „teenager“, jak ho dnes známe. Jináč si myslím, že tohle je přesně takové, jaké to člověk očekává. Škoda, že tyto kapely z devadesátek už nikdy nepřekročily svůj stín, ale asi to tak má být.

Lady Gaga, Bradley Cooper Shallow

Tohle bude totálně neobjektivní, jelikož já prostě miluju Stefani Joanne Angelina Germanotta, jeden z největších hudebních objevů tohoto století, známý jako Lady Gaga. Tenhle song je pro mě absolutně jasně napsaný vzkaz muzikantů, kteří se cítí ztraceně v dnešní době, jelikož napsat silný text, do kterého se člověk dokáže přenést, se dnes moc nenosí. Klidný začátek a bouřlivý konec, podtrhnutý obřím vokálem Lady Gaga, mi prostě spustí silnou erekci všech mých chlupů na těle a to i po opětovném poslouchání. Co se týče Bradleyho Coopera aka hlavní postavy, aka zpěváka, aka režiséra celého filmu, tak si vzal hodně těžký oříšek, ale zvládnul ho bravurně, až mě překvapil, jak hezkou barvu hlasu má. Jinak co říct ke klipu… super záběry z filmu. Taky aby nebyly dobré, když ten film stál několik set miliónů dolarů. No nic, jdu si objednat soundtrack. (smích)

Uriah Heep Grazed By Heaven

Klasika jak blázen. Pánové si masírují své nástroje a zvuk krásný, až mám chuť si pořídit choppera. (smích) Klip na mě působí tak, že si řekli: „Chlapi, bylo by fajn udělat nějakej klip z koncertu. A další mu odpověděl: „Jo, klidně, mně je to jedno, hlavní je muzika.“ První dodal: „Jo, ale musí to bejt pořádný, aby to i ti mladí brali a aby se to k nim vůbec dostalo.“ No a pak šli za někým, kdo jim to natočil na foťák, dal do toho nesmyslný červený prvky s podprahovými záběry, po kterých se mi chce odjet na dovolenou někam na pláž, kde budou běhat krásný ženský v bikinách a z dálky uvidím startovat raketoplán… A samozřejmě jim za to řekl šesticifernou částku, takže je všechno v pohodě. (úsměv) Za mě osobně by to bylo zajímavější, kdyby to bylo opravdu jenom z koncertu a dobře osvětlený, žádný zbytečný kraviny, co tam nesedí.

Štítky kliponálož, Janko Levársky, Lady Gaga, David Bowie, film, Bradley Cooper, Kate Bushová, YouTube, hudební skupina, Guano Apes

KLIPONÁLOŽ: Písničkář Janko Levársky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.