Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Století proletělo i budějckou montessori školou. Děti zaujaly bony

, aktualizováno 7. listopadu 2018, 17:13

Ke stému výročí založení Československé republiky přichystali pro své žáky projektový den. Prostřednictvím úkolů a aktivit si připomněly uplynulých sto let děti v budějcké montessori škole Viva Bambini.

Na děti čekaly prezentace s otázkami, pracovaly s penězi a ochutnaly dobové jídlo. „Největším zážitkem byla asi kantýna. Ze stanovišť si děti odnášely dobové peníze, za které si potom mohly koupit dobroty, které rodiče připravili,“ prozradila ředitelka školy Klára Štěpánková. Děti podle ředitelky nejvíce zaujaly bony a jejich příběh.

Budějcká škola Viva Bambini pracuje s Montessori pedagogikou, která se snaží respektovat každé dítě jako jedinečnou osobnost, nechává je dobrovolně se rozhodnout, jaké oblasti se chtějí věnovat, a učí je najít a opravit své chyby

I díky rodičům měla škola při oslavách k dispozici spoustu dobových předmětů, které perfektně dokreslily atmosféru. „U nás doma jely přípravy na plné obrátky. Dokonce jsem našel staré známky po dědovi,“ chlubil se jeden z rodičů. Nechyběl ani prvorepublikový telefon nebo šicí stroj.

Že měly děti o zábavu postaráno bylo vidět na nabitém programu. „Bavilo mě takové puzzle, kde byly předměty z minulosti a spojovaly se s těmi, které používáme dnes. Telefony třeba vypadaly úplně jinak,“ překvapilo Liborka. Ti odvážnější si vyzkoušeli i spartakiádu.

Foto Jana Kroneislová

Štítky výročí, sto let, republika, Montessori, škola, děti, Československo

Století proletělo i budějckou montessori školou. Děti zaujaly bony  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.