Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

VIDEO: Pestrobarevné sochy oficiálně přivítal mim. Zátěžovou zkoušku provedly děti

Oficiálního přivítání se dočkali Odpočívající sportovci dnes dopoledne u sportovní haly v Českých Budějovicích. Sochy pořídilo město za 2 960 870 korun a jejich autorkou je Alexandra Koláčková.

Sochy od Alexandry Koláčkové jsou součástí odpočinkové zóny, která u sportovní haly vzniká. Její práci už mohli lidé vidět při výstavě Umění ve městě, kde autorka vystavovala velmi populární rybu na náměstí Přemysla Otakara II., zvíře na Piaristickém náměstí nebo křeslo před radnicí. 

Odpočívající sportovce vytvořila Koláčková kvůli prostředí, ve kterém jsou umístěny. „Je to vedle sportovní haly a plaveckého stadionu, takže mi to přišlo jako skvělé propojení,“ prozradila. Jejich výroba jí zabrala přes tři čtvrtě roku.

Někteří lidé ale novinku komentují negativně. „Zase další vyhozený peníze. Katastrofa,“ napsal na Facebooku Mirek Matějka. Cenu soch už v minulosti komentovala i bývalá zastupitelka Eliška Richtrová. Podle ní je částka přehnaná. 

Pozitivně ale vidí novinku děti, které sochy hned vyzkoušely. „Mně se to moc libí, vypadá to tu mnohem veseleji a skvěle se na nich odpočívá,“ komentovala malá Adélka. 

Foto Jana Kroneislová

Štítky sochy, sportovní hala, Alexandra Koláčková, odpočívající sportovci, socha, České Budějovice, Eliška Richtrová, Facebook, Náměstí Přemysla Otakara II., Piaristické náměstí

VIDEO: Pestrobarevné sochy oficiálně přivítal mim. Zátěžovou zkoušku provedly děti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.