Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Téměř polovina Čechů se chce zapojit do Národní potravinové sbírky, Jihočeši patří k nejaktivnějším

Sobota 10. listopadu se pro téměř polovinu Čechů ponese ve znamení charity. Nákupem potravin a drogistického zboží po roce opět pomůžou hlavně matkám samoživitelkám a osamělým seniorům.

V Jihočeském kraji lze zboží nakoupit a darovat v 39 partnerských prodejnách řetězců, které Národní potravinovou sbírku podporují – například v Globusu, Bille, Lidlu, Tescu, Albertu, Penny, Makru, dm a Rossmannu. Tipy na zboží, které je pro potřebné nejvhodnější, lze najít na webu Národní potravinové sbírky.

Národní potravinová sbírka se koná už pošesté. V posledních dvou letech se Jihočeský kraj umisťuje druhý v počtu nasbíraného zboží. V roce 2016 Jihočeši darovali 12,8 tun, v roce 2017 18,6 tun zboží.

Podle výzkumu se chce letos do Národní potravinové sbírky zapojit 44 procent obyvatel České republiky. Pravidelně se do sbírky zapojuje 20 procent populace.

„Lidé nejčastěji plánují darovat potraviny a drogistické zboží v hodnotě 100-249 korun,“ říká Tomáš Macků, ředitel komunikace agentury IPSOS a dodává: „Více pomáhat jsou připraveny ženy, polovina Češek chce v sobotu 10. listopadu přijít a pomoci nákupem, zatímco u mužů to je 38 procent,“ dodává.

Češi se v posledních letechdo sbírek zapojují čím dál víc. Uvědomují si, že v existují skupiny lidí, které jsou ohrožené nedostatkem potravin či drogistického zboží. Přesvědčených je o tom 8 z 10 Čechů. Za nejohroženější skupiny považují lidi bez domova (myslí si to 72 procent dotázaných), osamělé seniory (65 procent) a matky samoživitelky (64 procent). Pomoc by podle nich měla směřovat ale zejména k seniorům a matkám samoživitelkám.

Autoři | Foto Facebook Národní potravinová sbírka

Štítky Národní potravinová sbírka, jídlo, sbírka, jižní Čechy, Jihočeský kraj, Lidl, Tesco, Billa, Penny Market, Makro, Rossmann, Globus, Albert Česká republika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Téměř polovina Čechů se chce zapojit do Národní potravinové sbírky, Jihočeši patří k nejaktivnějším  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.