Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pošta od začátku září najala čtyři tisíce brigádníků

Česká pošta nabrala od začátku září 4000 brigádníků a nasmlouvala několik set dodávek i velké tahače s návěsem. Mají pomoci se zvýšeným předvánočním provozem. Novinářům to řekl Ivo Vysoudil z tiskového oddělení firmy. Loni pošta před Vánoci najala 3000 brigádníků, přesto se potýkala s prodloužením doby doručení zásilek.

„Od 1. září uzavřela Česká pošta doposud čtyři tisíce nových dohod, z toho část nových brigádníků však ještě pracovat nezačala. V měsíci září všichni brigádníci v naší logistické síti odpracovali téměř 250 tisíc hodin. V říjnu se v Praze zapojili také první agenturní pracovníci,“ uvedl Vysoudil.

Dříve pošta uváděla, že potřebuje až pět tisíc brigádníků. Ti měli pomoci jak před Vánoci, tak i zastoupit chybějící zaměstnance. Ve firmě kvůli situaci na trhu práce chybí přes tisíc lidí. V předvánočním provozu pošta výrazně posílila také vozový park. Od externích přepravců si zapůjčila například tahače s návěsem nebo řádově několik stovek dodávek. Běžně pošta využívá kolem 5000 vozidel.

Pošta v rámci příprav na Vánoce začala v říjnu lidem vydávat balíky po předložení šestimístného kódu bez nutnosti předkládat doklad totožnosti. Zásilku tak bude moci vyzvednout kdokoliv z příbuzných nebo známých, pokud bude znát jméno adresáta a kód zásilky. Podnik si od toho slibuje rychlejší odbavení zákazníků na přepážkách.

Pošta současně rozšiřuje počet výdejních míst, tzv. Balíkoven. Během října se jejich počet zvýšil o 100 na 170. Pošta zažívá zvýšený zájem již nyní. V některých dnech doručuje i přes 200 tisíc zásilek. Loni v předvánoční špičce pošta odbavila 20. listopadu 342 tisíc balíků. V běžném dni, například v květnu, doručuje denně kolem 152 tisíc balíků. Pošta již dříve uvedla, že přepraví zhruba 40 procent všech balíků v České republice.

Foto Česká pošta | Zdroj ČTK

Štítky Česká pošta, Vánoce, brigádník, Praha, Česko

Pošta od začátku září najala čtyři tisíce brigádníků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.