Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Na údržbu silnic a chodníků uvolní Budějce 16 milionů korun

České Budějovice plánují na zimní údržbu silnic a chodníků uvolnit 16 milionů korun. Jde přibližně o stejnou částku jako v minulé sezoně. Společnost, která pro město komunikace udržuje, má připraveno na zimní sezonu zhruba 1250 tun soli a 50 tun písku. Skutečné náklady na zimní údržbu pak zásadně ovlivní počasí.

„Máme v rozpočtu připravený určitý obnos peněz. Ale skutečnost pak může být jiná. Údržba se netýká jen počasí, kdy sněží. Silnice a chodníky musí být upravené i když mrzne a hrozí, že se na nich vytvoří ledovka," řekl náměstek českobudějovického primátora Petr Podhola.

ČTĚTE TAKÉ: Zima může začít. Silničáři jsou podle svých slov připravěni 

Zimní údržba kalendářně začíná 1. listopadu. Toto datum znamená zvýšenou pozornost i pro společnost, která tyto služby zajišťuje. „Od 1. listopadu do 31. března zajišťuje nonstop pohotovost sedm dispečerů, kteří se dle harmonogramu pravidelně střídají na denních a nočních službách. V terénu budou službu monitorovat dvě dispečerská vozidla vybavená kamerami se záznamem," uvedla Kristina Jakubcová, mluvčí společnosti FCC, která zimní údržbu ve městě garantuje.

Foto Jan Homolka | Zdroj ČTK

Štítky zima, údržba, České Budějovice, FCC, chodník, silnice, Petr Podhola

Na údržbu silnic a chodníků uvolní Budějce 16 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.