Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Budějcích na Lannovce přistane Spitfire

V sobotu 3. listopadu si v Budějcích budete moci připomenout hrdiny, kteří se aktivně zasloužili o naši republiku. Ke stoletému výročí vzniku Československé republiky na vás před restaurací Vatikán čeká celodenní program.

Největší atrakcí bude maketa letadla Spitfire v životní velikosti, kterou tu vystaví spolek letecké historie Czech Spitfire Club. Cílem spolku je připomínat hrdiny, kteří za druhé světové války bojovali u britského Královského letectva. Návštěvníci akce si budou moci popovídat o létání na Spitfirech s členy klubu, kteří zde budou v historických uniformách.

Spitfire ale nebude jediným kusem historie na Lannovce – k vidění zde bude další vojenská technika i zbraně a další nadšenci v historickém oblečení. Akce se zaměří na roky 1914 až 1945, hlavně na československou odbojovou činnost. Mottem akce je: „Vybojovali republiku“. Večer ji završí dobový ples ve Vatikánu.

Autoři | Foto Czech Spitfire Club

Štítky Spitfire, Lannovka, Budějce, výročí, letadlo, historie, České Budějovice, Supermarine Spitfire, Vatikán, Československo, druhá světová válka, Royal Air Force

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Budějcích na Lannovce přistane Spitfire  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.