Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

HLEDÁME PÁNÍČKA: Najde krásná Dona konečně šťastný domov?

Šestiletá fenka Dona měla těžký osud. Její původní majitelé ji týrali. Do útulku se dostala s jedenácti štěňátky, a když už to vypdalo, že bude mít holčička šťastný domov, adoptivní rodina se rozpadla a Dona putovala zpět do útulku. Najde tentokrát šťastný a konečně trvalý domov?

Dona

Fenka, kříženka amerického pitbulteriéra a amerického stafordšírského teriéra, přijela do útulku Rafael Ops s maličkými čtrnáctidenními miminky. Byla v zoufalém stavu, nedostávala dost krmení a byla silně dehydratovaná. Její majitelé byli lidé užívající návykové látky a velmi často si na ní vybíjeli vztek. I po porodu jim nebylo proti srsti ji kopat do břicha. 

Dona byla velice ustrašená, nenechala na sebe sáhnout, vrčela a měla bolestivé oblasti na boku a břiše. Vzhledem k jejímu stavu měla samozřejmě málo mléka a všechna miminka byla hodně hladová. Proto byla několikrát denně přikrmována. O miminka se ale vzorně starala a byla to skvělá maminka. 

Později se ukázalo, že musí na operaci s akutním zánětem dělohy. Operaci zvládla, ale miminka od ní musela být oddělena. Paradoxně jí to hodně pomohlo a její stav se začal zlepšovat. Během několika týdnů byla fenka v dobré kondici, se svými štěňátky si dokonce hrála. Všem, včetně maminky, se podařilo najít nové domovy.  

Po třech letech se ale nová rodina Donečky rozpadla a ona se stala nadbytečnou. Vrátila se tak zpět do Rafaelu, kde čeká na někoho, kdo si ji vezme a už nevrátí. 

Teď je Donečce 6 let a hledá zodpovědné páníčky se zkušenostmi s tímto plemenem. Je to radostná a veselá fenka, která miluje lidi i děti. I ty nejmenší. Je velice učenlivá, zvládá základní povely, a co neumí se velmi snadno naučí. Nesnese se s fenkami, pejsci jí většinou nevadí. Má ale problém s ostatními zvířaty. 

Není vhodná do bytu, potřebuje teplý pelíšek. Pokud by zůstávala dlouho sama doma, mohla by štěkat. Je vykastrovaná, očkovaná a odčervená. 


Pokud budete mít o Donu zájem, ozvěte se na telefonní číslo 605 254 813.

Foto Facebook Rafael Ops

Štítky hledáme páníčka, psí okénko, České Budějovice, útulek, adopce, Rafael Ops, domov, Rafaela

HLEDÁME PÁNÍČKA: Najde krásná Dona konečně šťastný domov?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.