Počasí dnes9 °C, zítra9 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

V úterý zasáhne Česko silný vítr, nejsilnější bude na horách

V úterý odpoledne zasáhne celou republiku silný vítr, který v nárazech dosáhne rychlosti ojediněle 90 kilometrů v hodině, na horách až 110 kilometrů za hodinu. Nejsilnější poryvy čekají meteorologové v noci, během středy bude vítr pozvolna slábnout. Vyplývá to z aktuální výstrahy Českého hydrometeorologického ústavu, která platí pro všechny kraje od úterních 15:00 do středy 15:00.

„V průběhu úterý bude na našem území zesilovat severozápadní vítr. Očekáváme, že nejsilnější bude v nočních hodinách z úterý na středu a v průběhu středy bude zvolna slábnout," uvedli meteorologové.

Lidé by měli zajistit okna a dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty například na zahradě, na stavbách je třeba zabezpečit jeřáby. Na prudké poryvy větru, které mohou výrazně zhoršit ovladatelnost auta, si musejí při jízdě dávat pozor i řidiči. Návštěvníci hor by měli omezit túry, nevydávat se do hřebenových partií a řídit se pokyny Horské služby.

Foto hzsjk.cz | Zdroj ČTK

Štítky počasí, předpověď, vítr, výstraha, ČHMÚ, Česko, Český hydrometeorologický ústav, vichřice

V úterý zasáhne Česko silný vítr, nejsilnější bude na horách  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.