Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Recept na zlaté manželství je tolerance, upřímnost, pokora a láska,říkají Erhartovi

Helena Filipová potkala Bohuslava Erharta 13. února 1966 v Českých Budějovicích. Podle jejich syna Petra Erharta to byla na první pohled láska jako trám. A že se nepletl dokazuje jejich letošní zlatá svatba.

„Maminka potkala mého otce v roce 1966, tenkrát ještě na čajích. Už 21. září 1968 se v Praze vzali,“ vypráví jejich syn Petr. Bohuslav pracoval celý život jako radiomechanik a Helena se svým obrovským srdcem pečovala o děti se zdravotním postižením v Ústavu sociální péče. Jejich celoživotní vášní a koníčkem je chata v osadě Klení, kde mají mnoho společných přátel.

V květnu 1971 se manželům Erhartovým narodila dcera Helena a v říjnu 1975 syn Petr. Od jejich svatby uplynulo neuvěřitelných 50 let, a i tak spolu v lásce žijí stále. V sobotu 6. října oslavili společně s rodinou a přáteli Zlatou svatbu.

A jejich tajemství na šťastné padesátileté manželství? „Vzájemná tolerance, upřímnost, pokora a samozřejmě láska,“ říkají Erhartovi, kteří se těší na další výročí, tentokrát diamantové.

Foto Archiv Erhartových

Štítky Zlatá svatba, manželství, České Budějovice, láska, svatba, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Recept na zlaté manželství je tolerance, upřímnost, pokora a láska,říkají Erhartovi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.