Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Z malé kanceláře mezi velikány. Zemědělské potřeby M+S nabízejí vše, na co si vzpomenete

PR článek

Před čtrnácti lety se rozhodli opustit zaměstnání, za úspory koupit starý vyřazený počítač z voleb, a začít podnikat. Podle Radomíra Sedláka a Ivety Minářové z firmy Zemědělské potřeby M+S měli od začátku hodně štěstí na náhody.

„Už jsme nechtěli být zaměstnanci, a proto jsme se rozhodli odejít z práce a založit si firmu,“ začíná vyprávění Radomír Sedlák. Zkušenosti měli spolu s kolegyní Ivetou Minářovou z oboru zemědělství, a tak se rozhodli dovážet spotřební materiál pro farmáře a zemědělce.

Firma začínala jen s několika produkty. S poptávkou se ale rozšiřovala jejich nabídka a dnes nabízí skoro deset tisíc položek od elektrických ohradníků, potřeb pro hospodářská zvířata, přes zemědělské stroje až po lesnické potřeby. Novinkou v jejich sortimentu je například vybavení do gastro průmyslu. Pokud se rozhodnete si doma vyrobit třeba vlastní sýr, vše potřebné najdete v hrdějovických zemědělských potřebách. „Máme ale i věci na zpracování mléka, masa, nebo mouky a ovoce,“ přibližuje Iveta Minářová.

Naprostou novinkou jsou vyhřívané kurníky. Chování vlastních slepic se totiž stává trendem. „Hodně lidí si koupí třeba malý baráček a chce tam mít těch svých pět slepiček, které mu ponesou vejce. A protože se opravdu vždy snažíme reagovat na poptávku, zařadili jsme do prodeje krmítka, obyčejné nebo právě vyhřívané kurníky, a taky třeba automatické otevírání a zavírání kurníků,“ popisuje Radomír Sedlák. Lidem tak odpadá tradiční „vstávání se slepicemi“ a v klidu si mohou přispat.

Nejlepším receptem na úspěšné podnikání je podle majitelů ochota reagovat na poptávku a nebránit se novým věcem. „Některým položkám v sortimentu jsme se i my z počátku vyloženě bránili, nakonec jsme se ale nechali přemluvit, a později se ukázalo, že to bylo dobré rozhodnutí,“ vypráví Radomír Sedlák.

Některé produkty, které v Zemědělských potřebách M+S nabízí, si můžete sami prohlédnout v jejich prodejně v Hrdějovicích, kompletní sortiment pak najdete na e-shopu.  Do budoucna se ale chtějí přestěhovat do větších prostor, Radomír Sedlák a Iveta Minářová mají totiž ještě spoustu nápadů, jak sortiment rozšířit.

Štítky zemědělství, prodej, Hrdějovice, kurník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z malé kanceláře mezi velikány. Zemědělské potřeby M+S nabízejí vše, na co si vzpomenete  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.