Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Oblastní charita Písek pořádá veřejnou sbírku na rekonstrukci nových bezbariérových prostor

Veřejná sbírka, jejímž cílem je vytvoření bezbariérových prostor v ulici Budějovická pro Oblastní charitu Písek, dnes (15. října) odstartovala v Písku. Potrvá až do konce listopadu.

„I malá podpora je pro nás důležitá,“ zdůrazňuje ředitelka Oblastní charity Písek Dana Vejšická. „Pokud se rozhodnete přispět, můžete tak učinit bankovním převodem na účet Fio banky č.: 2801320708/2010, nebo přímo do zapečetěných kasiček, které jsou umístěny na veřejných místech."

Charita se již delší dobu potýká s potřebou rozšíření stávajících prostor a služeb. V současné době sídlí na Bakalářích, vedle Loutkového divadla Nitka ve druhém patře ve třech kancelářích. V jedné je oblastní poradna, další dvě slouží vedení, vedoucím služeb, zaměstnancům, pomocnému personálu, zájemcům a klientům pečovatelské a zdravotní služby o péči. „Současný stav není příznivý jak pro zaměstnance, tak i pro klienty a veřejnost. Důvodem je vznik nových služeb, rozšíření našich stávajících služeb a s tím související nárůst počtu zaměstnanců. Neméně důležitým důvodem je bariérovost současných prostor, s čímž souvisí omezená dostupnost pro naše klienty,“ popisuje Dana Vejšická a pokračuje: „Proto jsme byli nuceni se na jaře 2017 poohlédnout po nových prostorách, kde bude vytvořeno bezbariérové zázemí služeb domácí péče. Jedná se o pečovatelskou a zdravotní službu, jejíž součástí je péče paliativní a půjčovna kompenzačních pomůcek. Ve chvíli, kdy se nám podařilo od města Písek nové prostory na Budějovické ulici (v bývalé prodejně) získat, prožívali jsme období nabité euforií a radostí.“

Před vedením Oblastní charity Písek nyní stojí důležitý úkol – získat financování na nutnou rekonstrukci. „Začali jsme poptávat projekt na rekonstrukci, samozřejmě na přijatelné ekonomické úrovni, aby byl pro naši neziskovou organizaci únosný. Bývalá prodejna odpovídá požadavkům na potravinářský provoz, proto bude nutné provést velkou řadu úprav tak, aby prostory splňovaly současné normy na poskytování zdravotních služeb a úspěšně mohla proběhnout jejich rekolaudace. I přes dlouhé zjišťování a vyjednávání jsme se dostali na částku 1 172 000 Kč,“ říká ředitelka.

Na rekonstrukci se vybíraly dobrovolné příspěvky v rámci různých akcí pořádaných charitou, celkově se podařilo získat více než 140 tisíc korun. Celkově bude financování vícezdrojové, přesto takřka 600 tisíc korun bude nutné zajistit ze zdrojů, jako jsou příspěvky nadačních fondů nebo právě veřejné sbírky.

Štítky charita, peníze, sbírka, Písek, veřejná sbírka, rekonstrukce, Fio banka, Oblastní charita Písek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oblastní charita Písek pořádá veřejnou sbírku na rekonstrukci nových bezbariérových prostor  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.