Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Temelín sportovní halu nechce. Lidé výstavbu v referendu odmítli

Sportovní halu s ubytováním za více než 140 milionů korun v Temelíně nepostaví. Obyvatelé obce výstavbu odmítli v referendu, které se konalo v pátek a v sobotu. Hlasování se zúčastnilo téměř 40 procent voličů a více jak polovila byla proti plánovanému projektu.

Starosta Temelína Josef Váca upozornil, že zatím není jisté, jaký bude další vývoj výstavby. „Referendum bylo stejně závazné pro současné zastupitelstvo, kterému však po volbách končí mandát. Uvidíme, jak se k celé záležitosti postaví nově zvolení zastupitelé,“ vysvětlil Váca.

V Temelíně, kde žije přibližně devět stovek obyvatel, kandidovalo do komunálních voleb 10 politických subjektů. Součástí plánované víceúčelové haly má být i zimní stadion. Obec už vytipovala pozemek pro stavbu.

Váca uvedl, že zatím nebylo rozhodnuto o způsobu případného financování projektu. Ale pokud by se ke stavbě v budoucnosti obec rozhodla, zřejmě by ji platila ze svých zdrojů a financování rozložila do několika let.

Přestože Temelín není do počtu obyvatel velká obec, roční rozpočet činí přes 70 milionů korun. Vysoký příjem z daní jí zajišťuje i nedaleká jaderná elektrárna.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Temelín, volby, referendum, stavba, sportovní hala

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Temelín sportovní halu nechce. Lidé výstavbu v referendu odmítli  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.