Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Policie varuje před výhružnými e-maily. Nenaleťte na laciný trik podvodníků

V poslední době se šíří vlny výhrůžných e-mailů, jejichž obsah se nepatrně obměňuje. Jedná se o fenomén, který se vyskytuje ve větším množství států po celém světě, v různých jazykových mutacích. Pisatelé sdělují příjemci, že přes webovou kameru notebooku získali choulostivé a citlivé informace. Následuje výhrůžka zveřejnění informací o uživateli a instrukce k uhrazení částky 250 dolarů v bitcoinech ve lhůtě 48 hodin.

„Odesílatelé těchto e-mailů ve skutečnosti žádnými daty nedisponují. Doufají však, že adresát tomuto tvrzení uvěří a požadovanou částku uhradí," říká tiskový mluvčí policie Jaroslav Ibehej.

Policie v důsledku další masivní vlny varuje všechny uživatele elektronické pošty, aby podezřelé e-maily neotvírali (smazali je, či označili jako spam), na uvedené, ani podobné e-maily nereagovali, a nic neplatili. Pokud již došlo k zaplacení, neprodleně věc nahlaste policii na lince 158. 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky e-mail, policie, spam, vir, Bitcoin

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie varuje před výhružnými e-maily. Nenaleťte na laciný trik podvodníků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.