Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO/FOTO: K tabuli půjde Janíček! Zažít vyučování v obecné škole mohli lidé před budějckým výstavištěm

Jihočeská metropole se na několik hodin vrátila o sto let zpět a zažila si znovu vznik samostatné Československé republiky. Do Českých Budějovic totiž dorazila unikátní roadshow Zažijte to znovu!

Dominantou byla dobová slavnost včetně kulturních vystoupení. Návštěvníky čekala virtuální prohlídka míst, kde vznikala republika. Lidé mohli s dětmi navštívit tehdejší obecnou školu, zažít vyučovací hodinu, i dětský koutek a ochutnali prvorepublikovou gastronomii, včetně kávy, kterou měl rád T. G. Masaryk. Zájemci se mohli vyfotit v dobovém kostýmu u nádherného historického červeného auta vyrobeného v automobilce Laurin & Klement.

„Bylo to celkem fajn, i když jsem možná od toho čekal trošku víc. Asi něco akčnějšího," zhodnotil návštěvu zážitkového prvorepublikového parku Jan Šolc z Českých Budějovic.

„Nám se to moc líbilo. Hlavně děti byly nadšené ze školy, kde na vlastní kůži zažily vyučování. A herec Petr Batěk byl vynikající. Musím přiznat, že i mě vtáhl pěkně do děje. Jak jsem tak seděla v té školní lavici, vzpomínala jsem si na svá školní léta," neskrývala své nadšení seniorka Věra Karlubíková, která na roadshow přišla se svými dvěma vnoučaty.  

Štítky společnost, kultura, vyučování, roadshow, první republika, Zažijte to znovu! České Budějovice, České Budějovice, kongresové centrum, Československo, Tomáš Garrigue Masaryk, Jan Šolc, Laurin & Klement, Petr Batěk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO/FOTO: K tabuli půjde Janíček! Zažít vyučování v obecné škole mohli lidé před budějckým výstavištěm  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.