Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Jihočeská univerzita zrekonstruovala jednu z kolejí. Opravy vyšly na 50 milionů korun

Nový školní rok si studenti Jihočeské univerzity zpříjemní na opravené koleji v kampusu školy. Generální rekonstrukce probíhala od července a v úterý 18. září byla slavnostně otevřena. Celkem vyšla na necelých 50 milionů.

V nově opravené koleji se studenti dočkají vlastní toalety, sprchy, ledničky a kuchyňského koutu s vařičem a spotřebiči. „Všechny pokoje navíc získali nový nábytek. Na každém patře je osmnáct jednolůžkových pokojů a čtyři dvoulůžkové. Celková kapacita lůžek se tak ze 440 lůžek snížila na 260,“ vysvětluje ředitel kolejí a menz Ivan Hájek.

Po mnoha letech došlo k drobnému navýšení ceny za ubytování, ale v ceně kolejného už nemusejí ubytovaní zvlášť připočítávat poplatky za připojení k internetu nebo za používání elektrických spotřebičů. „Zároveň s tím mohou zájemci hradit kolejné platební kartou přímo na koleji,“ doplňuje ředitel Hájek.

Rekonstrukce K1 v celkové výši necelých 50 milionů korun si univerzita hradila sama. Nyní by měla přijít na řadu rekonstrukce koleje K4. Ta je sice mladší než její tři „kolegyně“, ale úpravy z nich potřebuje nejvíc. „Budova K4 není zateplená, má ještě stará okna a veškeré rozvody. Tato rekonstrukce už by měla být z větší části hrazena z dotačního programu,“ vysvětluje ředitel kolejí a menz Ivan Hájek.

Nově zrekonstruovaná kolej K1

Úterý, 18. září 2018, 15:44

Nově zrekonstruovaná kolej K1
Nově zrekonstruovaná kolej K1

Foto Jihočeská univerzita

Štítky JIhočeská univerzita, rekonstrukce, kolej, novinky, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Jihočeská univerzita zrekonstruovala jednu z kolejí. Opravy vyšly na 50 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.