Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Česko a Rakousko uzavřou smlouvy o přeshraničním propojení dálnic do Vídně a Lince

Dokončení jihočeské dálnice D3 a propojení s rakouskou S10 byly hlavními tématy jednání ministra dopravy Dana Ťoka s rakouským ministrem Norbertem Hoferem ve Vídni. K oběma dálničním spojením by měly být sjednány mezistátní smlouvy.

Jihočeská dálnice D3 je v současnosti nejrozestavěnější dálnicí v Česku. „Pokračuje stavba 19 kilometru dálnice, na kterou navážeme brzy výstavbou dalších bezmála dvaceti kilometrů, na hranicích s Rakouskem chceme být v roce 2024," říká ministr dopravy Daň Ťok s tím, že nyní probíhají jednání expertů s cílem připravit smlouvu o propojení dálnice D3 s rakouskou S10. Stejně tak je v jednání smlouva o propojení dálnice D52 s rakouskou A5.

Kromě dostavění dálnice se také oba zástupci států bavili o železnici. „Česko i Rakousko podporují zkracování jízdní doby mezi Prahou a Vídní i mezi Brnem a Vídní. Oproti současnosti by jízdní doba měla být do roku 2025 redukována o více než 15 minut na tři hodiny a 45 minut,“ prozradil Ťok.

Foto Jana Kroneislová

Štítky dálnice, Česko, Rakousko, Vídeň, Dan Ťok, Linec, Norbert Hofer, Dálnice D3, Praha, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česko a Rakousko uzavřou smlouvy o přeshraničním propojení dálnic do Vídně a Lince  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.