Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Jihočeském kraji stoupl v první polovině roku počet obyvatel

Na konci června žilo v Jihočeském kraji 640 869 lid. V prvním pololetí tak stouplo počet obyvatel o necelých sedm set. Nejvíce "přistěhovalců" se usadilo v Českých Budějovicích.

Do Jihočeského kraje se za první polovinu roku 2018 přistěhovalo 3325 lidí. Přes dva a půl tisíce lidí se ale za stejné období odstěhovalo. Skoro 40 procent přistěhovalých lidí tvořili cizinci.

Od ledna do června se na jihu republiky narodilo 3340 dětí, nejvíce jich přišlo na svět na Českokrumlovsku. Největší migrační pohyb byl patrný na Českobudějovicku, kam se přistěhovalo 1600 lidí, 1106 se jich odsud naopak odstěhovalo.

Počet obyvatel Česka se v prvním pololetí zvýšil o 15 394 lidí. Přírůstek zajistila zahraniční migrace, zejména z Ukrajiny a Slovenska. V České republice na konci prvního pololetí žilo 10 625 449 obyvatel, což je o 15 394 než k na začátku nového roku.

Zdroj ČTK

Štítky Jihočeský kraj, obyvatelstvo, statistiky, České Budějovice, Česko, Ukrajina, Slovensko, okres Český Krumlov, okres České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihočeském kraji stoupl v první polovině roku počet obyvatel  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.