Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Modrý strašák na Pražské třídě bude minulostí. Město chystá rekonstrukci loubí

Nebourat, rekonstruovat. Takový osud čeká, pro Pražskou třídu typické, modré loubí. Podle mnoha obyvatel je to ostuda velmi frekventované Pražské třídy. Naštěstí by se ale tento výrazný urbanistický prvek měl dočkat oprav už příští rok.

Zanedbané modré loubí naproti Igy centru už rekonstrukci opravdu potřebuje. Na některých jeho částech je vidět, že si zažily své, konstrukce navíc vůbec nepůsobí na frekventované Pražské třídě reprezentativně. „Vypadá to strašně. Nechápu, že tu konstrukci ještě nikdo neopravil, vždyť je to ostuda. Čekám jen, kdy to někomu spadne na hlavu,“ popsala současný stav Lenka Mladá.

Změna je ale v plánu. „Na základě statického posudku a doporučení hlavního architekta města bylo rozhodnuto, že se přístřešky budou rekonstruovat. Útvar hlavního architekta proto nechal v letošním roce zpracovat studii opravy,“ vysvětlil náměstek primátora František Konečný. Studii dostal odbor správy veřejných statků a nyní se čeká na objednanou projektovou dokumentaci.


Autor: Ivan Matejic

Podle budějckého architekta Mirka Vodáka by mohl opravy zkomplikovat technický stav loubí a složité majetkové vztahy. „Město bohužel u těchto investic nevyužívá formu architektonické soutěže nebo workshopu, který by ukázal více variant řešení,“ připomněl Vodák.

Proměnu by si podle něj zasloužilo víc částí Pražské třídy. „Jednotilvé urbanistické zásahy na Pražské třídě by dlouhodobě měly směřovat k přetvoření současného dopravního koridoru na reprezentativní městskou ulici,“ uvedl. 

Letos se ale opravy nedočkáme. „Rekonstrukce loubí je v návrhu rozpočtu na příští rok,“ uvedla mluvčí magistrátu Jitka Welzlová.

Foto Jana Kroneislová

Štítky loubí, Pražská třída, rekonstrukce, České Budějovice, oprava, architekt, František Konečný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Modrý strašák na Pražské třídě bude minulostí. Město chystá rekonstrukci loubí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.