Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

HLEDÁME PÁNÍČKA: V táborském útulku mají k adopci krásného medvídka. Jmenuje se Benji

V dnešním díle Hledáme paníčka máme chlupáče z táborského útulku. Benji, Tara a Gery jsou připraveni vyrazit k novým páníčkům. Najdou teplý pelech u vás?

Benji

Benji je překrásný medvídek se špicími geny, ale plemennou linii bude mít asi bohatou. Jeho kožíšek je krásně huňatý, měkký až plyšový. Benji byl první dny ve velkém stresu a dost se bál. Naštěstí vše překonal a nyní se moc rád pomazlí. Je šikovný a vnímavý, ale má velký blok ohledně chůze na vodítku. To je pro něj prostě opravdu velmi traumatické, hodil by se tedy spíše na zabezpečenou zahradu, kde se bude moct mazlit a rozdávat lásku, ale bude běhat na volno. Vodítko trénujeme, ale je to opravdu těžké, musí s ním mít spojeného něco opravdu ošklivého. Pokud se na něj tlačí, začne vrčet a varovat, že situaci nezvládá, díky tomu se snadno trénuje, jelikož si sám řekne, co ještě zvládne a co už ne.
Benji se nehodí do rodiny s dětmi, ani k úplným začátečníkům. Je to sice velký mazel, ale trénink vodítka, bude vyžadovat zkušeného člověka.

Tara

Tara je neskutečně milá, kontaktní, veselá a umazlená fenečka. Užívá si čmuchání venku, ale očima si stále hlídá člověka, chce hladit, hladit a hladit. Chůze na vodítku jí jde skvěle, cizí psy potkává bez problémů a i kočičky jí nechávala zcela klidnou. Bez problémů zvládla vyčesání, vystříhání chuchvalců i stříhání drápků.
Taru čeká v příštím týdnu operace nádoru nad okem a na krku a pravděpodobně také kastrace. Snad to holka v letech zvládne, aby byla do rodiny fit.
Je vhodná na zahrádku (s přístupem do tepla) i do bytu, také k jiným pejskům, ale vzhledem k věku už to chce dostatek klidu, aby měla možnost se pořádně prospat.

Gery 

Gery je krásný a majestátní kříženec vlkodava, je to milý a přátelský pes. Je zvyklý na život na vesnici i s domácími zvířaty a rád by našel znovu rodinu se zahradou. Gerymu jsou čtyři roky a je to pejsek, který má rád klidné prostřední, do města se nehodí, stejně jako k úplně malým dětem.
Vzhledem k velikosti je to pes vhodný pro silného majitele, který mu zvládne dopřát dostatek pohybu. Gery má osvojené základní povely, ale je to trochu telátko a na vodítku občas zabere, když si chce něco očuchat. Potřebuje trénovat povely, běhat a taky se dostatečně mazlit - rozdávání pusinek je také jeho oblíbená disciplína. Také rád aportuje a tahá se o klacky, občas je trochu majetnický a chce to opravdu sílu, když chcete v přetahované vyhrát.
Na jiné pejsky reaguje většinou klidně a vychází s nimi bez problémů, ale úplně uštěkané provokatéry v útulku moc nemusí. Nicméně venku ho nechávají pejsci chladným.


Líbí se vám Benji, Tara nebo Gery? Ozvěte se Útulku pro nalezené psy Tábor nebo na telefonní číslo 773 791 322. 

Foto Útulek pro nalezené psy v Táboře

Štítky hledáme páníčka, psí okénko, České Budějovice, útulek, adopce, Tábor, pes, rodina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

HLEDÁME PÁNÍČKA: V táborském útulku mají k adopci krásného medvídka. Jmenuje se Benji  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.