Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Veterány projedou jihem Čech. Tahákem pro diváky bude Grand Prix Kaplice

Jižní Čechy budou v závěru tohoto týdne patřit veteránům. Po klikatých silničkách nedaleko krajského města, u Lipna, v okolí Českého Krumlova anebo napříč Novohradskými horami se projedou stroje, které psaly automobilovou historii. Devátého ročníku South Bohemia Classic se zúčastní 141 posádek z jedenácti zemí světa, ale také několik dalších motoristických klenotů z doby dávno minulé.

Největší akce svého druhu na území České republiky odstartuje v pátek 7. září v 17:15 hodin od Grandhotelu Zvon na českobudějovickém náměstí Přemysla Otakara II. Zatímco účastníci akce budou do centra města postupně přijíždět od půl druhé odpolední, program slavnostního startu mezinárodní setinové rallye klasických a sportovních vozů začne ve 14 hodin koncertem kapely ŠouflŠou.

Současně v ulici Dr. Stejskala vypukne výstava s názvem 100 let československého motorismu, konaná při příležitosti kulatého jubilea republiky. Od náměstí až k divadlu bude možné vidět tuzemské veteránské automobily a motocykly vyrobené v letech 1918 až 1989.

„Rádi přivítáme také diváky s veterány, a to nejen domácí produkce. Kdo má doma staré auto nebo motorku, může na náměstí během pátečního odpoledne přijet, budeme mít pro něj vyhrazeno parkoviště. Naším cílem je vytvořit v centru Českých Budějovic atmosféru, jaká každoročně bývá v ulicích italských měst při legendární rallye Mille Miglia. A právě další veteránisté, byť se vlastní soutěže neúčastní, takovou kulisu můžou vytvořit,“ vysvětluje ředitel South Bohemia Classic Pavel Kacerovský z pořádající agentury ČK motorsport.

Vrcholem soutěže bude Grand Prix Kaplice

Trasa soutěže vede z jihočeské metropole přes Hlubokou, Holašovice, Chvalšiny, historické centrum Českého Krumlova, s moderovanou zastávkou na náměstí Svornosti, a Přídolí do cíle prvního dne v Hotel Resortu Relax v Dolní Vltavici. Během sobotní etapy posádky pojedou kolem Vltavy do Rožmberku, zavítají do Rakouska, Novohradských hor, naobědvají se v borovanském klášteře a v samém závěru vystoupají na vrchol Kramolína ke Stezce korunami stromů, kde bude současně probíhat oblíbená akce pro rodiny Lipno dětem aneb den s Integrovaným záchranným systémem.

Vrcholem soutěže ale bude premiérová Grand Prix Kaplice se začátkem ve 13 hodin. „Jedná se o novinku, kterou jsme si letos pro posádky i diváky připravili. Premiérový ročník Velké ceny bude mít zázemí na kaplickém náměstí, kde kromě výstavy veteránů uvidí všichni příchozí start, cíl i několik zatáček městského okruhu. Ten se pojede na dvě kola, takže v ulicích bude neustále co sledovat. A vstupné? To se samozřejmě neplatí,“ zve Pavel Kacerovský k návštěvě Grand Prix Kaplice.

Štítky Grand Prix, Kaplice, Česko, Jihočeský kraj, veterán, Český Krumlov, Vodní nádrž Lipno, Novohradské hory, soutěž, Přemysl Otakar II.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Veterány projedou jihem Čech. Tahákem pro diváky bude Grand Prix Kaplice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.