Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V první školní den se bude v Budějcích jezdit městskou hromadnou dopravou zadarmo

Stejně jako v minulých letech, tak i zítra, v první školní den, se mohou lidé svézt městskou hromadnou dopravou v Českých Budějovicích zadarmo. A to v době od 7:00 do 14:00 hodin. V autobusech a trolejbusech budou vypnuté označovače jízdenek. Končí také platnost prázdninových jízdních řádů.

Pro cesty v celé síti českobudějovické městské hromadné dopravy nebude zítra, v pondělí 3. září od 7:00 do 14:00 hodin potřeba žádný jízdní doklad. Proto budou po celý avizovaný čas označovače jízdenek ve vozech vypnuté.

„Dopravní podnik spolu s městem České Budějovice chce touto akcí usnadnit nejen školákům a studentům, ale i jejich rodičům, administrativní a organizační záležitosti spojené s cestami v první den školního roku a ulehčit tak dopravní situaci ve městě, která bývá právě v tomto čase kritická," vysvětlil mluvčí českobudějovického dopravního podniku Viktor Lavička.

Mluvčí zároveň připomněl, že se začátkem školního roku také končí platnost prázdninových jízdních řádů městské hromadné dopravy a v pracovních dnech tak bude cestujícím k dispozici opět maximální počet spojů.

Autoři | Foto Facebook DP města České Budějovice

Štítky doprava, autobus, trolejbus, zdarma, školní den, září, České Budějovice, MHD, městská hromadná doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V první školní den se bude v Budějcích jezdit městskou hromadnou dopravou zadarmo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.