Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jihočeští hasiči vybojovali na mistrovství České republiky šesté místo

Šesté místo si přivezli jihočeští hasiči z víkendového Mistrovství České republiky profesionálních a dobrovolných hasičů v požárním sportu. Soutěž se konala v Liberci od 24. do 26. srpna. Ke skvělému místu pomohli David Hájek a Jan Ježek z Českých Budějovic.

Michal Doktor, Pavel Janů, Stanislav Šmíd, Marek Šenkýř, Jan Kučera, Jaroslav Poukar, David Hájek, Jan Ježek a Ivan Pěnča odcestovali do severočeského Liberce, aby se zúčastnili už sedmačtyřicátého mistrovství České republiky v požárním sportu. 

Pod vedením trenéra Martina Hrádka a vedoucího družstva Lukáše Janka se umístili na krásném šestém místě. „Vzhledem k loňskému výsledku na mistrovství v Praze je celkové umístění obrovským úspěchem,“ řekla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů. 

Mistrovství bylo v pátek zahájeno první disciplínou. Tou byl výstup do čtvrtého nadzemního podlaží cvičné věže pomocí hákového žebříku. Po této disciplíně se Jihočeši usadili na devátém místě v celkovém hodnocení družstev. Na stejné příčce byli také v sobotu po druhé disciplíně sto metrů s překážkami, a také i po štafetě na čtyři krát sto metrů s překážkami.

Dosud vyrovnaný výkon týmu hasičů z Jihočeského kraje narušil v boj v královské disciplíně požárního útoku. První pokus se Jihočechům nepovedl, o to víc se soustředili na pokus druhý. Skvělý čas 22,83 vteřin je zařadil na páté místo v disciplíně. Tím se Jihočeši v celkovém pořadí posunuli na šestou příčku.

Foto hzsjk.cz

Štítky hasiči, soutěž, Liberec, umístění, Česko, Jan Ježek, České Budějovice, Jan Kučera, Michal Doktor, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeští hasiči vybojovali na mistrovství České republiky šesté místo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.