Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Houpačka se pyšní osobákem. Čtyřem vážně nemocným totiž poputuje přes sto tisíc korun

Šestý ročník obnoveného charitativního a multižánrového festivalu Houpačka se povedl na výbornou. Počasí přálo, lidí dorazilo do areálu fotbalového hřiště ve Velešíně opravdu hodně. A hlavně, už teď je jasné, že Houpačka vytvoří svůj „osobák“ , protože částka ze vstupného a benefičního prodeje překročí neuvěřitelných sto tisíc korun. Celkový výtěžek poputuje na podporu čtyř vážně nemocných a jejich rodin.

Charitativní a multižánrový festival Houpačka ve Velešíně odstartoval benefičním během pro „vzácné“ děti. Právě je a jejich rodiny se už šest let snaží festival, jehož pořadatelem je velešínský spolek 2/4, ve spolupráci se spolkem Metoděj finančně podpořit. Jsou to děti se vzácnou a závažnou metabolickou poruchou. Tato onemocnění jsou velmi často život ohrožující a zásadně omezující kvalitu života pacientů. Navíc jsou natolik specifická a vzácná, že pro ně nezbývá místo v „tabulkovém“ systému českého sociálního systému a rodiny těchto dětí jsou nuceni hradit nákladné kompenzační pomůcky, léky a podobně sami.

A jako tomu bylo i v předchozích ročnících Houpačky, tak i letos celý výtěžek festivalu poputuje na pomoc těmto dětem a jejich rodinám. Pomůže jim s nákupem kompenzačních pomůcek i ke zkvalitnění jejich života. 

Benefiční běh  absoluovalo 250 závodníku a trať je dovedla až na místo konání festivalu, tedy do areálu fotbalového hřiště ve Velešíně. Tady až do večerních hodin probíhal program pro všechny věkové kategorie….Exhibiční a hudební vystoupení, benefiční prodej, workshopy, soutěže, atrakce pro velké i malé, prezentace neziskových organizací a mnoho dalšího povyražení. 

Večerní hudební blok festivalu pak odstartoval herec a písničkář Jiří Schmitzer, dále kapela anglického muzikanta Adrian T.Bell, německá noise rocková formace „Ten Volt Shock“ a celý program uzavřel nový objev české alternativní scény skupina „Pris“.

„A protože i počasí Houpačce nadmíru přálo, mohli jsme se těšit i z velké účasti návštěvníků, kteří dorazili podpořit dobrou věc. Krásný den a skvělou atmosféu si přišlo užít bezmála tisícovku diváků, včetně těch dětských," pochvaluje si předseda pořádajícího Spolku 2/4 Kamil Zeman. Organizátoři hodnotí letošní ročník jako jeden z nejúspěšnějších a to i díky vytěžené částce. „Ještě sice nejsou uhrazeny veškeré výdaje, ale již nyní můžeme prohlásit, že si Houpačka vytvoří svůj „osobák“ a částka ze vstupného a benefičního prodeje, překročí sto tisíc korun," prozradil nadmíru spokojený šéf party pořadatelů.

Spolek 2/4 tak velice děkuje všem partnerům festivalu a všem dobrovolníkům, kteří se podíleli na přípravě a zdárném průběhu akce bez nároku na odměnu. Velký dík také patří všem učinkujícím, kteří vystoupili za snížené honoráře. „Děkujeme, bez vás by to nešlo," nešetří slovy chvály a díků Kamil Zeman. 

Autoři | Foto Spolek 2/4, Houpačka

Štítky společnost, pomoc, nemoc, festival, charita, Houpačka, Velešín, běh, Spolek 2/4, Českokrumlovsko, rodina, Ivan Olbracht, Jiří Schmitzer, spolek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Houpačka se pyšní osobákem. Čtyřem vážně nemocným totiž poputuje přes sto tisíc korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.