Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

VIDEO/FOTO: Lidé si připomněli České Budějovice před půl stoletím

Jsme s vámi, buďte s námi, bylo heslo dní a výzva po okupaci 21. srpna 1968. Hranou formou „živé historie" si několik událostí srpnových dní roku 1968 i let následujících připomněli i lidé v Českých Budějovicích. 

Vzpomínková akce začala před budovou českobudějovického rozhlasu v ulici U Tří lvů, kam přijely tanky vojsk Varšavské smlouvy. Lidé si tam krátce připomněli, co se zde tehdy stalo a byli svědky rekonstrukce dobových událostí v podobě hrané etudy.

Průvod, který čítal několik stovek lidí, převážně mladých, pak zamířil na Senovážné náměstí, zastavil se u Jihočeského divadla, které sehrálo tehdy důležitou roli a kde se tak vše připomnělo hranou formou živé historie. Průvod pak zamířil přes náměstí Přemysla Otakara II. na Piaristické náměstí, kde si lidé vyslechli svědectví pamětníků.

Účastníci vzpomínkové akce se pak ještě přesunuli na Sokolský ostrov, kde se v klubu K2 promítal první dílu trilogie Hořící keř o Janu Palachovi.  

Vzpomínka na srpen 1968 v Českých Budějovicích

Středa, 22. srpna 2018, 11:08

Vzpomínka na srpen 1968 v Českých Budějovicích - Jsme s vámi, buďte s námi
Vzpomínka na srpen 1968 v Českých Budějovicích - Jsme s vámi, buďte s námi

Štítky společnost, srpen 1968, rozhlas, vzpomínky, okupace, České Budějovice, Invaze vojsk Varšavské smlouvy do Československa, Jihočeské divadlo, Varšavská smlouva, Přemysl Otakar II., Jan Palach

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO/FOTO: Lidé si připomněli České Budějovice před půl stoletím  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.